ΣΟΥΝΑΚ

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Σούνακ

Κόσμος
Βρετανία: Πρόωρες εκλογές ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Σούνακ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρίσι Σουνάκ αναμένεται να προσκηρύξη σήμερα το απόγευμα αιφνιδιαστικά πρόωρες εκλογές για τον Ιούλιο σύμφωνα με τον GAurdian

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ θα προκηρύξει σήμερα το απόγευμα αιφνιδιαστικά πρόωρες εκλογές για τον Ιούλιο, όπως μεταδίδει ο Gaurdian επικαλούμενος ανώτερες πηγές της κυβέρνησης.

Πρόκειται για μια αναμέτρηση που θα δει τον Κίρ Στάρμερ να προσπαθεί να αναλάβει την εξουσία για τους Εργατικούς μετά από 14 χρόνια διακυβέρνησης από τους Συντηρητικούς.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις αρχές του καλοκαιριού, με τις εικασίες να αναφέρουν ότι θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου, αφού υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός έχει επανέλθει υπό έλεγχο και η οικονομία βελτιώνεται.

Οι Εργατικοί προηγούνται περίπου 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις και ο Στάρμερ αναμένεται ευρέως να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός, αφού μεταμόρφωσε το κόμμα του μετά την ιστορική εκλογική ήττα του πριν από σχεδόν πέντε χρόνια.

Ο Σουνάκ θα κάνει την ανακοίνωση μετά από μια ημέρα πυρετώδους κερδοσκοπίας στο Ουεστμίνστερ, που προκλήθηκε από σπάνια καλά οικονομικά νέα για την κυβέρνηση και μια ασυνήθιστα χρονικά προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με ανώτερους υπουργούς να αλλάζουν τα σχέδιά τους για να παραστούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News