009

Μαϊμούδες στο Μεξικό πέφτουν νεκρές από την ζέστη

Κόσμος
Μαϊμούδες στο Μεξικό πέφτουν νεκρές από την ζέστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήταν άτονα σαν κουρέλια. Πρόκειται για θερμοπληξία»

Ακραίος καύσωνας επικρατεί στο Μεξικό με τις συνθήκες να είναι τόσο τραγικές που στην πολιτεία Ταμπάσκο μαϊμούδες πέφτουν νεκρές από τα δέντρα. 

9

«Έφτασαν σε κρίσιμη κατάσταση, με αφυδάτωση και πυρετό», δήλωσε στο ΑP ο δρ Sergio Valenzuela. «Ήταν άτονα σαν κουρέλια. Πρόκειται για θερμοπληξία». Ο καύσωνας που πλήττει το Μεξικό έχει σκοτώσει τουλάχιστον 26 ανθρώπους ενώ σύμφωνα με τους κτηνιάτρους δεκάδες μαϊμούδες έχουν επίσης βρει τραγικό θάνατο.

9

Ο βιολόγος άγριας ζωής Gilberto Pozo μέτρησε περίπου 83 από τα ζώα νεκρά ή ετοιμοθάνατα στο έδαφος κάτω από δέντρα. Ο αφανισμός ξεκίνησε γύρω στις 5 Μαΐου και κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο.

«Έπεφταν από τα δέντρα σαν μήλα», δήλωσε ο Pozo. «Ήταν σε κατάσταση σοβαρής αφυδάτωσης και πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά». Ήδη εξασθενημένες, η Pozo λέει ότι οι πτώσεις από δεκάδες μέτρα ύψος προκαλούν πρόσθετη ζημιά που συχνά αποτελειώνει τις μαϊμούδες.

09

Ο Pozo αποδίδει τους θανάτους σε μια «συνέργεια» παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ζέστης, της ξηρασίας, των δασικών πυρκαγιών και της υλοτομίας που στερεί από τις μαϊμούδες το νερό, τη σκιά και τα φρούτα που τρώνε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News