7

Σαουδική Αραβία και Κατάρ προσφέρουν κάθε απαραίτητη βοήθεια για τον εντοπισμό του προέδρου Ραϊσί

Κόσμος
Σαουδική Αραβία και Κατάρ προσφέρουν κάθε απαραίτητη βοήθεια για τον εντοπισμό του προέδρου Ραϊσί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Μεγάλη ανησυχία" της μετά την εξαφάνιση του ελικοπτέρου το μεσημέρι της Κυριακής

Η Σαουδική Αραβία εξέφρασε σήμερα τη "μεγάλη ανησυχία" της μετά την εξαφάνιση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί το μεσημέρι της Κυριακής, προσφέροντας τη βοήθειά της στο Ιράν για τον εντοπισμό του.

"Επιβεβαιώνουμε ότι το βασίλειο στέκεται στο πλευρό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ότι είναι έτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια που χρειάζονται οι ιρανικές αρχές", τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, μιας χώρας που διατηρεί μακροχρόνια αντιπαλότητα με το Ιράν.

Το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε ότι το Ριάντ εξέφρασε την υποστήριξή του στο Ιράν και ότι παρακολουθεί τις αναφορές για τη συντριβή με "μεγάλη ανησυχία".

Κατάρ: Η Ντόχα προσφέρει στο Ιράν κάθε μορφή υποστήριξης στις επιχειρήσεις εντοπισμού του ελικοπτέρου του πρόεδρου

Το Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμο να παράσχει "κάθε μορφή υποστήριξης" στις επιχειρήσεις έρευνας του Ιράν μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στη Ντόχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News