7

Αναζητείται από διασώστες ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Κόσμος
Αναζητείται από διασώστες ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπέστη σκληρή προσγείωση», λέει η κρατική τηλεόραση

Διασώστες στο Ιράν προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα ελικόπτερο που ενεπλάκη σε «περιστατικό» ενώ ταξίδευε με συνοδεία, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ο Ραΐσι ταξίδευε στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας Τεχεράνης.

Οι διασώστες προσπαθούσαν να φτάσουν στο σημείο, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, αλλά εμποδίστηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή. Είχε αναφερθεί έντονη βροχόπτωση με κάποιο άνεμο.

Ο Ραΐσι είχε βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν νωρίς την Κυριακή για να εγκαινιάσει ένα φράγμα με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που κατασκεύασαν τα δύο κράτη στον ποταμό Αράς.

Το Ιράν πετάει μια ποικιλία ελικοπτέρων στη χώρα, αλλά οι διεθνείς κυρώσεις καθιστούν δύσκολη την προμήθεια ανταλλακτικών για αυτά. Ο στρατιωτικός εναέριος στόλος του χρονολογείται επίσης σε μεγάλο βαθμό πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Ο Ραΐζι, 63 ετών, θεωρείται προστατευόμενος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ορισμένοι αναλυτές έχουν προτείνει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον 85χρονο ηγέτη μετά τον θάνατο ή την παραίτησή του από τον ρόλο του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News