Ύδρα Φρεγάτα ΙΝΤΙΜΕ
Φωτ, ΙΝΤΙΜΕ

Πύραυλος έπεσε κοντά στη φρεγάτα "Ύδρα" στον κόλπο του Άντεν

Κόσμος
Πύραυλος έπεσε κοντά στη φρεγάτα "Ύδρα" στον κόλπο του Άντεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρότι το να περνάει ένας πύραυλος πάνω από το τα κεφάλια των πληρωμάτων δεν είναι και ό,τι πιο «ευχάριστο» η εμπειρία που έχουν αποκομίσει από το πεδίο των επιχειρήσεων 3 μήνες τώρα δίνει στο πλήρωμα την ευχέρεια να αξιολογούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το κάθε γεγονός ξεχωριστά και να δρουν ανάλογα

Πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη μεριά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εξερράγη κοντά στην περιοχή πλεύσης της Φρεγάτας ΥΔΡΑ, στον κόλπο του Άντεν, τη στιγμή που συνόδευε εμπορικό πλοίο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται το enikos.gr, τα ξημερώματα το πλήρωμα από την φρεγάτα ΥΔΡΑ ήρθε αντιμέτωπο με ακόμη ένα επικίνδυνο περιστατικό στον Κόλπο του Άντεν.

Ενώ συνόδευε εμπορικό πλοίο, πύραυλος εξερράγη στη θαλάσσια περιοχή «από την αντίθετη πλευρά του πλοίου που συνόδευε». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης από την επιχείρηση ASPIDES προς το enikos.gr, από τα ραντάρ της φρεγάτας ΥΔΡΑ ενώ συνόδευε εμπορικό πλοίο, έγινε αντιληπτός πύραυλος, ο οποίος πλησίαζε την θαλάσσια περιοχή στην οποία κινούνταν τα πλοία. Ωστόσο αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η φρεγάτα στους κανόνες εμπλοκής και κατάρριψης του πυραύλου αφού η τροχιά του φαινόταν να είναι αντίθετη με την ρότα των δύο πλοίων.

Παρότι το να περνάει ένας πύραυλος πάνω από το τα κεφάλια των πληρωμάτων δεν είναι και ό,τι πιο «ευχάριστο» η εμπειρία που έχουν αποκομίσει από το πεδίο των επιχειρήσεων 3 μήνες τώρα δίνει στο πλήρωμα την ευχέρεια να αξιολογούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το κάθε γεγονός ξεχωριστά και να δρουν ανάλογα.

Όπως διευκρινίστηκε προς το enikos.gr, η τροχιά του πυραύλου αφενός ήταν αντίθετη από την ρότα του εμπορικού πλοίου που συνόδευε η ΥΔΡΑ ενώ τελικά εξερράγη στην θαλάσσια περιοχή «σε μεγάλη απόσταση από το εμπορικό πλοίο, που δεν δημιουργούσε κανέναν κίνδυνο τόσο για το πλήρωμά του, ούτε βεβαίως για το πλήρωμα της φρεγάτας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, είναι η δεύτερη φορά το τις τελευταίες ημέρες που πύραυλος περνά σε κοντινή απόσταση από την ελληνική φρεγάτα, έχοντας εκτοξευθεί από τους Χούθι. Προ ημερών ένας άλλος πύραυλος πέρασε πάνω από την ελληνική φρεγάτα με κατεύθυνση εκτός τομέα εποπτείας της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News