Ύδρα Φρεγάτα ΙΝΤΙΜΕ
Φωτ, ΙΝΤΙΜΕ

Κόλπος του Άντεν: Νέα εμπλοκή για τη φρεγάτα "Ύδρα" - Έριξε με πυροβόλο εναντίον μη επανδρωμένων αεροσκαφών (vid)

Κόσμος
Κόλπος του Άντεν: Νέα εμπλοκή για τη φρεγάτα "Ύδρα" - Έριξε με πυροβόλο εναντίον μη επανδρωμένων αεροσκαφών (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φρεγάτα «Ύδρα» είχε αποπλεύσει στις 26 Φεβρουαρίου από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν έβαλε η φρεγάτα «Ύδρα» που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες».

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις πρώτες πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, ένα εκ των οποίων καταρίφθηκρ και το άλλο απομακρύνθηκε.

Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την πορεία της χωρίς κανένα πρόβλημα. «Είναι ζητήματα που πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Εκείνη τη στιγμή παρείχε προστασία σε εμπορικό πλοίο. Η αντίδραση ήταν ακριβώς με βάση το πρωτόκολλο και συνεχίζει κανονικά την πορεία. Έφερε εις πέρας αυτό που έπρεπε να κάνει όπως όριζαν οι κανόνες εμπλοκής και θα συνεχίσει κανονικά να βρίσκεται στην περιοχή για όσο διαρκεί η επιχείρηση αυτή, όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες μεγάλες χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν την επιχείρηση» δήλωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News