γαζα

Βρετανία-Τόμπιας Έλγουντ: Η Βρετανία συμμετέχει πλέον ενεργά στην σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Κόσμος
Βρετανία-Τόμπιας Έλγουντ: Η Βρετανία συμμετέχει πλέον ενεργά στην σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι πασιφανές ότι η Βρετανία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση των πολιτών του και του εδάφους του

Από τη στιγμή που πολεμικά αεροσκάφη της RAF συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάρριψης ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποδεχθεί πως έχει εμπλακεί ενεργά στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Αυτό δήλωσε ο πρώην υφυπουργός 'Αμυνας της χώρας και μέχρι τον Σεπτέμβριο πρόεδρος της Επιτροπής 'Αμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων, Τόμπιας Έλγουντ. Είναι πασιφανές ότι η Βρετανία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση των πολιτών του και του εδάφους του, είπε ο Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών τονίζοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται χωρίς κανένας να είναι σε θέση να προβλέψει που οδηγείται η κατάσταση».

Και ενώ αυτά δήλωνε από το Λονδίνο ο Τόμπιας Έλγουντ, στην Τεχεράνη το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καλούσε τον Βρετανό πρέσβη για να του επιδώσει διάβημα στο οποίο μεταξύ άλλων χαρακτήριζε τη στάση της Βρετανίας να στηρίξει το Ισραήλ ως «ανεύθυνη». Το ίδιο έκανε τόσο με τον πρεσβευτή της Γαλλίας όσο και της Γερμανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News