αιματοχυσία Φινλανδία

Συνέβη για έκτη φορά αιματοχυσία σε φινλανδικό σχολείο

Κόσμος
Συνέβη για έκτη φορά αιματοχυσία σε φινλανδικό σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός μαθητής 12 ετών σε σχολείο στη Φινλανδία μετά από πυροβολισμούς - Συνελήφθη ο επίσης 12χρονος δράστης - Πρόκειται για την έκτη αιματοχυσία σε φινλανδικό σχολείο από το 1981

Νεκρός είναι ένας από τους μαθητές που τραυματίστηκαν στο πολύ σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς που στόχο είχαν 12χρονους μαθητές χθες (2/4) το πρωί σε σχολείο στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας. Λίγο αργότερα συνελήφθη ως ύποπτος δράστης του περιστατικού ένας 12χρονος.  Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο φινλανδικό MTV Uutiset ότι ο ύποπτος συνελήφθη λίγο πριν τις 10 το πρωί σε μια περιοχή του Ελσίνκι που ονομάζεται Siltakylantie, σε απόσταση 50 λεπτών με τα πόδια από το σχολείο. Όπως είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, πέταξε ένα αντικείμενο στο έδαφος και γονάτισε. Δράστης και θύματα ήταν συμμαθητές.

Συνολικά, τρεις μαθητές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου, ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν όλοι οι τραυματίες. Το σχολείο, που είναι το παράρτημα Jokiranta του σχολείου Viertola, έχει 90 άτομα προσωπικό και υποδέχεται περίπου 800 μαθητές ηλικίας 7 έως 16 ετών, από την 1η έως την 9η τάξη.

«Συνέβη για έκτη φορά»

Ο κ. Γιώργος Θεοδωρόπουλος, αναγνώστης του neakriti.gr που ζει στο Ελσίνκι μας ενημέρωσε για το περιστατικό σημειώνοντας ότι είναι η έκτη φορά αιματοχυσία σε φινλανδικό σχολείο.

Όπως αναφέρει: «Ας αρχίσουμε από το πρώτο συμβάν το έτος 1981, ο τότε 18 χρόνος μαθητής σκότωσε με φτυάρι τον καθηγητή του. Το δεύτερο έγινε στις 25/1/1989 στην περιοχή Raumalla κοντά στο τούρκου,ο 14 χρόνος μαθητής σκότωσε δύο φίλους του δεκατέσσερα και δεκαπέντε ετών. Το τρίτο συνέβη στις 7/11/2007 στην Tuusula 35 χιλιόμετρα από το Ελσίνκι ο 18 μαθητής Pekka - Eric Auvinen  σκότωσε 9 μαθητές τραυμάτισε 40  από τους 500  που βρίσκονταν στο σχολείο. Το τέταρτο αιματηρό συνέβη  μετά ένα χρόνο στις 23/9/2008 στην περιοχή Seinäjoen 400 χιλιόμετρα από το Ελσίνκι ο 22 χρόνος μαθητής Matti Saari σκότωσε 11 μαθητές από τους 150 που υπήρχαν στο σχολείο. Το πέμπτο συνέβη την 1/10/2019 και ώρα 15:54 στην περιοχή  Kuopio 300 χιλιόμετρα από το Ελσίνκι μαθητής τραυμάτισε με ξίφος 10 μαθητές και αποκεφάλισε την καθηγήτρια. Και το έκτο συνέβη το πρωί  9:08 στις 2/4/2024 στον μεγάλο δήμο κοντά στο Ελσίνκι VANTAA στην περιοχή VIERTOLA  12 χρόνος μαθητής σκότωσε δωδεκάχρονο και τραυμάτισε δύο συμμαθήτριες του η μία είναι Αλβανικής καταγωγής από το Κόσοβο .Στο σχολείο υπήρχαν 500 μαθητές. Σε ολόκληρη την χώρα σήμερα Τετάρτη θα έχουν  μεσίστιες σημαίες. Εύχομαι ποτέ ξανά . Με εκτίμηση, Γιώργος Θεοδωρόπουλος Ελσίνκι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News