Κωνσταντινούπολη: Βίντεο από την επίθεση

Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή της επίθεσης στην προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου του Ερντογάν (vid)

Κόσμος
Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή της επίθεσης στην προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου του Ερντογάν (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, ανακοίνωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με μακρύκαννο όπλο. «Έχει ξεκινήσει έρευνα μεγάλης κλίμακας σχετικά με την επίθεση. Καταδικάζω έντονα τέτοιες αποτρόπαιες επιθέσεις κατά της εκλογικής διαδικασίας και της δημοκρατίας», ανέφερε

Στο φως της δημοσιότητας έδωσαν βίντεο τα τουρκικά ΜΜΕ, από τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης κατά την προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου δημάρχου του AKΡ στη συνοικία Κιουτσούκτσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης, ενώ το περιστατικό καταδίκασε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και στη βαριά τραυματισμένη πολίτη.

Με μακρύκαννο όπλο η επίθεση

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, ανακοίνωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με μακρύκαννο όπλο. «Έχει ξεκινήσει έρευνα μεγάλης κλίμακας σχετικά με την επίθεση. Καταδικάζω έντονα τέτοιες αποτρόπαιες επιθέσεις κατά της εκλογικής διαδικασίας και της δημοκρατίας», ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς δήλωσε: «Καταδικάζω έντονα την ένοπλη επίθεση που έλαβε χώρα, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος μας στο Κιουτσούκτσεκμετζέ Aziz Yeniay ήταν υποψήφιος για τις εκλογές. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο πολίτη μας. Έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα από τον αρχηγό του Κιουτσούκτσεκμετζέ Εισαγγελία σχετικά με την επίθεση και οι προσπάθειες σύλληψης των επιτιθέμενων συνεχίζονται. Ελπίζουμε στη δημοκρατία μας. Τέτοιες προδοτικές επιθέσεις εναντίον μας δεν θα επιτύχουν ποτέ τον σκοπό τους».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης του ΑΙΚΡ Μουράτ Κουρούμ καταδίκασε επίσης την επίθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News