παλεστινη

Σαουδική Αραβία: Μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα θα φέρει την «καταστροφή»

Κόσμος
Σαουδική Αραβία: Μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα θα φέρει την «καταστροφή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας καταγγέλλει «αυτήν τη συνεχή παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και υπογραμμίζει την ανάγκη «να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για να εμποδίσει το Ισραήλ να προκαλέσει μία επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε σήμερα πως μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της πόλης Ράφα, τελευταίου καταφύγιου για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους άμαχους, θα προκαλέσει μια «ανθρωπιστική καταστροφή», ζητώντας την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αφότου έδωσε εντολή την Τετάρτη στον στρατό να προετοιμάσει μια επίθεση εναντίον της Ράφα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε χθες να του υποβάλει ένα «διττό σχέδιο» για την «εκκένωση» των αμάχων και την «καταστροφή» της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς σε αυτήν την πόλη.

Σε ένα δελτίο τύπου, το υπουργείο Εξωτερικών του βασιλείου προειδοποίησε για τις «εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες» μιας τέτοιας επιχείρησης.

Υπογράμμισε, επιπλέον, «την κατηγορηματική απόρριψη και την απερίφραστη καταδίκη» για τον «αναγκαστικό εκτοπισμό... εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων που αναγκάζονται να φύγουν για να σωθούν από τη βίαιη ισραηλινή επίθεση» στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας καταγγέλλει «αυτήν τη συνεχή παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και υπογραμμίζει την ανάγκη «να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για να εμποδίσει το Ισραήλ να προκαλέσει μία επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή, η ευθύνη της οποίας βαρύνει όλους εκείνους που υποστηρίζουν την επίθεση», σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε έναν νέο απολογισμό 28.064 νεκρών από τον πόλεμο στη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα έναν απολογισμό 28.064 νεκρών, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και έφηβοι, στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης. Κάνει λόγο για ένα σύνολο 117 νεκρών το τελευταίο 24ωρο και για 67.611 τραυματίες, από την έναρξη του πολέμου την 7η Οκτωβρίου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News