αρκούδα ζωολογικό κήπος

Καταγγελία για ζωολογικό κήπο: «Οι αρκούδες είναι στην πραγματικότητα μεταμφιεσμένοι άνθρωποι»

Κόσμος
Καταγγελία για ζωολογικό κήπο: «Οι αρκούδες είναι στην πραγματικότητα μεταμφιεσμένοι άνθρωποι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλάνα από μια αρκούδα της Μαλαισίας που στέκεται στα πίσω πόδια της προκάλεσαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος ντυμένος με κοστούμι

Ένας ζωολογικός κήπος στην ανατολική Κίνα διέψευσε τους υπαινιγμούς ότι οι αρκούδες του είναι στην πραγματικότητα άνθρωποι ντυμένοι με κοστούμια, μετά από ένα βίντεο με μια από αυτές να στέκεται σαν άνθρωπος και να γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο με την αρκούδα της Μαλαισίας να στέκεται στα πίσω πόδια της προκάλεσε εικασίες, αλλά ο ζωολογικός κήπος στην ανατολική επαρχία Ζετζιάνγκ επέμεινε ότι πρόκειται πράγματι για αρκούδα – απλώς λίγο μικρότερη και διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει.

αρκούδα

“Κάποιοι νομίζουν ότι στέκομαι σαν άνθρωπος και φαίνεται ότι δεν με καταλαβαίνετε τόσο πολύ”, έγραψε ο ζωολογικός κήπος Hangzhou στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή από την οπτική γωνία της αρκούδας στο βίντεο, που ονομάζεται Angela. “Προηγουμένως, ορισμένοι τουρίστες πίστευαν ότι είμαι πολύ μικροσκοπική για να είμαι αρκούδα. Πρέπει να το τονίσω ξανά: Είμαι μια αρκούδα της Μαλαισίας! Όχι μια μαύρη αρκούδα! Όχι σκύλος! Μια αρκούδα!”

Το βίντεο με την αρκούδα να στέκεται και να αλληλεπιδρά με τους τουρίστες κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο μετά την ανάρτηση ενός αποσπάσματος 15 δευτερολέπτων στο Douyin, την κινεζική έκδοση του TikTok.

Τα trending topics για το θέμα προσέλκυσαν εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα, καθώς οι άνθρωποι αναρωτήθηκαν αν η αρκούδα ήταν μεταμφιεσμένος άνθρωπος, δεδομένης της συμπεριφοράς της, καθώς και των ορατών πτυχών γούνας στο σώμα της που μοιάζουν με ανθρώπους που φορούν κακώς προσαρμοσμένα ρούχα.

Ωστόσο, ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι οι εικασίες αυτές ήταν αβάσιμες.
Το ζώο στο βίντεο είναι “σίγουρα μια ηλιακή αρκούδα”, δήλωσε ο Wong Siew Te, βιολόγος άγριας ζωής και ιδρυτής του Κέντρου Προστασίας της Ηλιακής Αρκούδας του Βόρνεο στη Μαλαισία. Ο ίδιος ερευνά το ζώο εδώ και περίπου 25 χρόνια.

“Οι αρκούδες θα μπορούσαν να μοιάζουν πολύ με τον άνθρωπο”, είπε. “Στέκονται όπως οι άνθρωποι και περπατούν όπως οι άνθρωποι”, προσθέτοντας ότι οι μητέρες αρκούδες θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα μωρά με τα χέρια τους και να περπατούν με τα πίσω πόδια τους.

“Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι άνθρωπος μεταμφιεσμένος”, δήλωσε ο Τζίνο Λιου, προηγούμενος επισκέπτης του ζωολογικού κήπου Χανγκζού, μιλώντας μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. “Είναι μια αρκούδα αλλά μοιάζει πραγματικά με άνθρωπο”.

Ο ζωολογικός κήπος Hangzhou αρνήθηκε το αίτημα για τηλεφωνική συνέντευξη, λέγοντας ότι δέχεται μόνο προσωπικές συνεντεύξεις.
Αλλά σε ηχογράφηση που δημοσιεύτηκε από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ένας υπάλληλος αρνήθηκε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι “οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν για λίγα λεπτά με μια γούνινη στολή” κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες (104F) που επικρατούν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι αρκούδες της Μαλαισίας είναι οι μικρότερες αρκούδες, με ύψος το πολύ 1,3 μέτρα, ενώ άλλα είδη μπορούν να σταθούν το πολύ 2,8 μέτρα στα πίσω πόδια τους, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

αρκούδα

Ο αριθμός των ηλιακών αρκούδων συρρικνώθηκε κατά πάνω από 30% τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για την Άγρια Ζωή. Επίσης, περιλαμβάνονται ως ευάλωτα ζώα στον κόκκινο κατάλογο που δημιούργησε η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

“Οι ηλιακές αρκούδες είναι οι λιγότερο γνωστές αρκούδες στον κόσμο”, δήλωσε ο Wong. “Πιστεύω ότι το περιστατικό θα μπορούσε να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων στο πώς οι ηλιακές αρκούδες μπορεί να μοιάζουν με τους ανθρώπους και ελπίζω ότι θα μπορούσε [να γνωστοποιήσει στους ανθρώπους] ότι είναι είδη υπό εξαφάνιση λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων”, πρόσθεσε, αναφέροντας τη μεγάλης κλίμακας αποψίλωση των δασών και το κυνήγι.

αρκούδα

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA δήλωσε ότι το περιστατικό δείχνει πώς όλα τα ζώα ζωολογικών κήπων, συμπεριλαμβανομένης αυτής της αρκούδας, θα πρέπει να μεταφερθούν σε καταφύγια και καταφύγια άγριας ζωής που “δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία των ζώων”.

“Αυτά τα εξαιρετικά ευφυή και κοινωνικά όντα αξίζουν να ζουν ελεύθερα και να ευδοκιμούν στο φυσικό τους περιβάλλον, και όχι να χρησιμοποιούνται ως απλό θέαμα για την ανθρώπινη ψυχαγωγία”, ανέφερε ο Τζέισον Μπέικερ, αντιπρόεδρος της PETA στην Ασία, σε δήλωσή του την Τρίτη.

αρκούδα ζωολογικό κήπος

Προηγουμένως, άλλοι ζωολογικοί κήποι στην Κίνα είχαν επικριθεί επειδή έβαφαν τα σκυλιά τους για να μοιάζουν με λύκους.

Το παρόν πόνημα καθώς και όλα τα άρθρα του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petkeepers.gr! Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους δίχως ενεργό σύνδεσμο παραπομπής(ενεργή πηγή) και συνεπάγεται τις αντίστοιχες νομικές κυρώσεις.

Πηγή: petkeepers.gr

αρκούδα
αρκούδα
αρκούδα
αρκούδα
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News