ζελενσκι

Ο πρόεδρος Ζελένσκι διαβεβαιώνει τους Ουκρανούς για την νίκη που θα σημειώσει επί της Ρωσίας

Κόσμος
Ο πρόεδρος Ζελένσκι διαβεβαιώνει τους Ουκρανούς για την νίκη που θα σημειώσει επί της Ρωσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι έστειλε το παραπάνω μήνυμα μέσω ενός ασυνήθιστου βίντεο νωρίς σήμερα το πρωί στο οποίο εμφανίζεται να περπατάει στους δρόμους του Κιέβου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σήμερα στους Ουκρανούς ότι το Κίεβο θα νικήσει τη Ρωσία και θα σημειώσει μια δίκαιη νίκη "ενάντια σε κάθε πρόβλεψη", καθώς η ζωτικής σημασίας αμερικανική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια κρέμεται από μια κλωστή.

Ο Ζελένσκι έστειλε το παραπάνω μήνυμα μέσω ενός ασυνήθιστου βίντεο νωρίς σήμερα το πρωί στο οποίο εμφανίζεται να περπατάει στους δρόμους του Κιέβου πηγαίνοντας να αποτίσει φόρο τιμής στους στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί με αφορμή τη σημερινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που τιμάται στη χώρα.

"'Ηταν δύσκολα, αλλά επιμείναμε", είπε ο Ζελένσκι, ο οποίος τραβούσε βίντεο τον εαυτό του με κινητό τηλέφωνο καθώς περπατούσε από το γραφείο του στην οδό Χρουσέβσκοχο προς το "τείχος της μνήμης" στο κεντρικό Κίεβο.

"Δεν είναι εύκολο τώρα, αλλά προχωράμε. Όσο δύσκολο κι αν είναι, θα φτάσουμε εκεί. Στα σύνορά μας, στον λαό μας. Στην ειρήνη μας. Δίκαιη ειρήνη. Ελεύθερη ειρήνη. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες."

Τα σχόλιά του φάνηκε να ανταποκρίνονται στην αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον ενός πακέτου βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συζητείται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και το οποίο έχει κολλήσει εδώ και εβδομάδες.

Στο βίντεό του, ο Ζελένσκι χαιρετούσε τον κόσμο καθώς περπατούσε στους ολισθηρούς, χειμωνιάτικους δρόμους.

Είπε ότι η Ουκρανία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να απελευθερώσει τα εδάφη της που κατέχονται από τη Ρωσία.

"Αυτά είναι τα εδάφη μας. Αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Υπάρχει εναλλακτική; Όχι. Εννέα χρόνια και 651 ημέρες του πολέμου είναι πίσω μας. Η νίκη είναι μπροστά. Και πώς αλλιώς; Θα μπορούσε να υπάρξει εναλλακτική; Όλοι το ξέρουμε: όχι", είπε ο Ζελένσκι.

Αργότερα εμφανίστηκε να αποδίδει τα σέβη του στο τείχος μνήμης που δημιουργήθηκε το 2014 για να τιμήσει τα θύματα του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Η Μόσχα κατέλαβε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News