αστυνομία

Πορτογαλία: Εκατοντάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους

Κόσμος
Πορτογαλία: Εκατοντάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αγροκτήματα σε μια επιχείρηση εξάρθρωσης δικτύου εμπορίας ανθρώπων

Εκατοντάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμερα εφόδους σε φάρμες στην περιοχή Αλεντέζου στη νότια Πορτογαλία, συλλαμβάνοντας 28 άτομα με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και της εργασιακής εκμετάλλευσης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι ύποπτοι θεωρείται ότι ανήκαν σε εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλευόταν μετανάστες από χώρες όπως η Ρουμανία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η Ινδία, η Σενεγάλη και το Πακιστάν αφού τους προσέλκυε στην Πορτογαλία με την υπόσχεση ότι θα απασχοληθούν ως εργάτες γης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε συνολικά 78 έρευνες, που οδήγησαν στην κατάσχεση αποδεικτικών στοιχείων και την «ταυτοποίηση δεκάδων θυμάτων».

Οι συλληφθέντες --Πορτογάλοι και αλλοδαποί-- κατηγορούνται μεταξύ άλλων για εμπορία ανθρώπων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, προώθηση παράνομης μετανάστευσης, παράνομη απασχόληση, εκβιασμό, ξέπλυμα χρήματος και πρόκληση σωματικής βλάβης. Αύριο θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή για ανάκριση.

Στην Πορτογαλία, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα, παρατηρείται αύξηση των περιπτώσεων εργασιακής εκμετάλλευσης, κατά τις οποίες φτωχοί μετανάστες δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, καθώς και εμπορίας ανθρώπων. Μόλις οι μετανάστες αρχίσουν να δουλεύουν, συχνά κατάσχονται τα χαρτιά τους και παρακρατείται ο μισθός τους, ενώ πολλοί ζουν στοιβαγμένοι σε πρωτόγονα καταλύματα χωρίς υποδομές.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει αναφέρει ότι οι πορτογαλικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει 1.152 ύποπτα θύματα εμπορίας την περίοδο 2016-2020, αλλά ο αριθμός των ερευνών, διώξεων και καταδικαστικών αποφάσεων είναι χαμηλός συγκριτικά με το πλήθος των περιστατικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News