Βαγγέλης Πισσίας

Βαγγέλης Πισσίας: H σύγκρουση στη Μέση Ανατολή με την οπτική ενός Έλληνα που έζησε στη Λωρίδα της Γάζας

Κόσμος
Βαγγέλης Πισσίας: H σύγκρουση στη Μέση Ανατολή με την οπτική ενός Έλληνα που έζησε στη Λωρίδα της Γάζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πισσίας εκτιμά ότι ο Νετανιάχου βρίσκεται σε δύσκολη θέση και εξηγεί το γιατί…

Ο Βαγγέλης Πισσίας, δρ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, έχει διατρέξει επί 40 χρόνια την πραγματικότητα των Παλαιστινίων και έχει ζήσει κατά διαστήματα με όλες τις πολιτικές εκδοχές ηγεσιών στη Λωρίδα της Γάζας. Μιλάει στον 98.4  για όσα συνέβησαν, συμβαίνουν και αναμένεται να συμβούν στη Μέση Ανατολή. Από την αρχή της τοποθέτησής του λέει ότι δεν πρόκειται να συμπλεύσει με όλα όσα έχουν ακουστεί τα τελευταία 24ωρα για την επίθεση της Χαμάς. Υποστηρίζει ότι ακρότητες αίματος υπήρξαν σε βάρος αμάχων Ισραηλινών, αλλά η στόχευση ήταν διαφορετική από ότι παρουσιάζεται.

Χρησιμοποιεί  ισραηλινά στοιχεία και ισραηλινές πηγές για να μιλήσει για όλα όσα γίνονται εδώ και πολλές δεκαετίες στη Μέση Ανατολή, στο Ισραήλ, στην Παλαιστίνη.

Υπενθυμίζει τις εποχές που υπήρξαν ευκαιρίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, όπως την πρωθυπουργία Ράμπιν, που δολοφονήθηκε από φανατικό Εβραίο.

Τι λέει για όσα έγιναν από τη Χαμάς εναντίον αμάχων κατά τη διάρκεια της επίθεσης της;

Ποια είναι τα δύο σενάρια για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αυτή τη στιγμή; Ποια θα είναι η στάση των χωρών της περιοχής έναντι του Ισραήλ; Πόσο θα επηρεάσει τη διαδικασία «προσέγγισης» Σαουδικής Αραβίας-Ισραήλ;

Ο κ. Πισσίας εκτιμά ότι ο Νετανιάχου βρίσκεται σε δύσκολη θέση και εξηγεί το γιατί.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News