Τουρκία, τρομοκρατικό χτύπημα ΑΡ
Φωτ. ΑΡ

Τουρκία: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα ενός από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα (pic)

Κόσμος
Τουρκία: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα ενός από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα (pic)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν και οι δύο δράστες

Στη δημοσιότητα έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τα στοιχεία και τη φωτογραφία του ενός εκ των συλληφθέντων για την επίθεση στην Άγκυρα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το PKK. 
Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν και οι δύο δράστες, ο ένας αφού τραυμάτισε ελαφρά δύο αστυνομικούς και κατόπιν ανατινάχτηκε ενεργοποιώντας τη βόμβα που έφερε πάνω του και ο δεύτερος από πυρά αστυνομικών.

Τουρκία τρομοκράτης

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «ως αποτέλεσμα της έρευνας και της ανάλυσης DNA, διαπιστώθηκε ότι ένας από τους τρομοκράτες ήταν ο Hasan Oğuz, με την κωδική ονομασία «Kanivar Erdal», μέλος του BTÖ (PKK/KCK). Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του άλλου τρομοκράτη συνεχίζονται. Η έρευνα που ξεκίνησε από τις μονάδες ασφαλείας μας συνεχίζεται. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».
Λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση, η Τουρκία πραγματοποίησε σειρά αεροπορικών επιδρομών σε Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ. Η κυβέρνηση είπε ότι 20 στόχοι καταστράφηκαν και πολλοί μαχητές από την ομάδα ανταρτών PKK «εξουδετερώθηκαν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News