νεα υορκη

Καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και "έπνιξε" τα πάντα στην Νέα Υόρκη (vid)

Κόσμος
Καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και "έπνιξε" τα πάντα στην Νέα Υόρκη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν νερό να χύνεται σε σταθμούς του μετρό και υπόγεια και να φτάνει μέχρι την κορυφή των τροχών των αυτοκινήτων

Μια ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, προκάλεσε το κλείσιμο τμημάτων του μετρό της πόλης. Δρόμοι και λεωφόροι πλημμύρισαν, ενώ διακόπηκε η πρόσβαση σε τουλάχιστον έναν τερματικό σταθμό του αεροδρομίου LaGuardia.

Έως και 13 εκατοστά βροχής έπεσαν σε ορισμένες περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναμένονταν έως και 18 εκατοστά βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul. “Πρόκειται για μια επικίνδυνη, απειλητική για τη ζωή καταιγίδα“, δήλωσε η Hochul σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό NY1.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν νερό να χύνεται σε σταθμούς του μετρό και υπόγεια και να φτάνει μέχρι την κορυφή των τροχών των αυτοκινήτων σε τμήματα του Μπρούκλιν και αλλού.

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών, η οποία διαχειρίζεται τις γραμμές του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου, προέτρεψε τους κατοίκους της πολυπληθέστερης πόλης της χώρας να μείνουν στα σπίτια τους αν μπορούν.

Σχεδόν όλες οι γραμμές του μετρό διακόπηκαν, άλλαξαν διαδρομή ή λειτουργούσαν με καθυστερήσεις, ενώ δύο από τις τρεις γραμμές του σιδηροδρόμου Metro-North διακόπηκαν.

Πλημμύρες αναφέρθηκαν επίσης στις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ.

Πηγή: Associated Press

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News