Ερντογάν Νετανιάχου
Φωτ. twitter

Τουρκία και Ισραήλ σχεδιάζουν από κοινού γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Ερντογάν

Κόσμος
Τουρκία και Ισραήλ σχεδιάζουν από κοινού γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Ερντογάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Τουρκία και το Ισραήλ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μαζί γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία και το Ισραήλ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μαζί γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο. Κι αυτό με απώτερο σκοπό, όπως αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος, να διαμορφωθούν εκείνες οι δίοδοι που θα μεταφέρουν ενέργεια από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Ο Ερντογάν πρότεινε από την πλευρά του, όπως αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Ράγκιπ Σόιλου, να συσταθεί ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ στο οποίο θα συμμετέχουν οι υπουργοί Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού των δύο χωρών, με στόχο την εμβάθυνση της τουρκοϊσραηλινής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της Τουρκίας και του Ισραήλ είχαν διμερή συνάντηση χθες στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Έπειτα από περισσότερο από μια δεκαετία διμερών εντάσεων, οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ έχουν αναθερμανθεί με μια σειρά επισκέψεων ανώτατων αξιωματούχων, όπως αυτή του προέδρου του εβραϊκού κράτους Ισαάκ Χέρτζογκ στην Άγκυρα πέρυσι.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News