ιραν βροχες

Ιράν: Πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώρας ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές

Κόσμος
Ιράν: Πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώρας ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον μία γέφυρα καταστράφηκε στην Αστάρα ενώ σωστικά συνεργεία έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τους πληγέντες

Καταρρακτώδεις βροχές, που θεωρούνται οι σφοδρότερες εδώ και έναν αιώνα, προκάλεσαν πλημμύρες στο βόρειο Ιράν, με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να τραυματιστούν και να προκληθούν υλικές ζημιές, όπως μετέδωσε σήμερα τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Οι βροχές, που είναι συχνό φαινόμενο στο βόρειο τμήμα της χώρας, ξεκίνησαν την Κυριακή, πλήττοντας κυρίως την πόλη Αστάρα, στην επαρχία Γκουιλάν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας.

«Στην Αστάρα έπεσαν 271 χιλιοστά νερού, μια ποσότητα που έχει να καταγραφεί σχεδόν έναν αιώνα», δήλωσε ο αρμόδιος για την αντιμετώπιση κρίσεων στην επαρχία Αμίρ Μοράντι, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Τουλάχιστον μία γέφυρα καταστράφηκε στην Αστάρα ενώ σωστικά συνεργεία έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Το 2022, οι πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 96 ανθρώπων σε 21 από τις 31 επαρχίες του Ιράν, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News