Απίστευτο περιστατικό: Τον απέλυσαν γιατί έκανε… 6ωρα διαλείμματα για τουαλέτα εν ώρα εργασίας!

Κόσμος
Απίστευτο περιστατικό: Τον απέλυσαν γιατί έκανε… 6ωρα διαλείμματα για τουαλέτα εν ώρα εργασίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην εργοδότης του Wang ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ημερών, έκανε συνολικά 22 διαλείμματα τουαλέτας, τα οποία διήρκεσαν από 47 λεπτά έως 6 ώρες

Ένας Κινέζος απολύθηκε από τον εργοδότη του επειδή περνούσε πολύ χρόνο στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια του ωραρίου του. Ο άνδρας φέρεται να έκανε διαλείμματα στην τουαλέτα από 47 λεπτά έως 6 ώρες.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα την περίεργη περίπτωση ενός εργαζομένου με το επώνυμο Wang, ο οποίος μήνυσε τον εργοδότη του για παράνομη απόλυση, αφού απολύθηκε επειδή περνούσε πολύ χρόνο στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας.

Αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για πρωκτικό πρόβλημα, ο άνδρας συνέχισε να βιώνει πόνο και δυσφορία, οπότε άρχισε να περνά τρεις έως έξι ώρες στην τουαλέτα κάθε μέρα.

Ο πρώην εργοδότης του Wang ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ημερών, έκανε συνολικά 22 διαλείμματα τουαλέτας, τα οποία διήρκεσαν από 47 λεπτά έως 6 ώρες. Επικαλούμενη διατάξεις του εγχειριδίου προσωπικού σχετικά με την αργοπορία, την πρόωρη αποχώρηση από την εργασία και τις εγκεκριμένες απουσίες, η ανώνυμη εταιρεία από την Tianjin έλυσε την απασχόληση του Wang.

Ο Wang έκανε τη χειρουργική επέμβαση τον Δεκέμβριο του 2014 και ο εργοδότης του ισχυρίζεται ότι άρχισε να κάνει ασυνήθιστα μεγάλα διαλείμματα τουαλέτας αφού επέστρεψε στην εργασία του τον Ιούλιο του 2015, κάτι που περνούσε αρκετές ώρες στην τουαλέτα του γραφείου. Αφού έβαλε τον Wang να παρακολουθείται μεταξύ 7 και 17 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια του οποίου έκανε τουλάχιστον 3 μεγάλα διαλείμματα τουαλέτας την ημέρα, η εταιρεία αποφάσισε να τερματίσει την απασχόλησή του, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Τον Οκτώβριο του 2015, ο κ. Wang ζήτησε διαιτησία για να αποκατασταθεί η θέση του στην εταιρεία και τα δύο μέρη επιδόθηκαν σε μια μακρά δικαστική διαμάχη που έληξε φέτος, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Τιαντζίν έκρινε ότι τα διαλείμματα του άνδρα δεν ήταν μέσα στις «εύλογες και φυσιολογικές ανάγκες». Ο Wang δεν πήρε πίσω τη δουλειά του.

Η ιστορία αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με κάποιους να υπερασπίζονται τον εργαζόμενο επειδή είχε μια σοβαρή ιατρική πάθηση και άλλους να υποστηρίζουν ότι τα διαλείμματά του ήταν δικαιολογημένα λόγω της χειρουργικής του επέμβασης.

«Στην τουαλέτα για τρεις, τέσσερις ώρες; Κοιμόταν εκεί μέσα;» έγραψε ένα άτομο στο Weibo. «Πόσες ώρες δουλεύεις στην πραγματικότητα;» έγραψε κάποιος άλλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News