Εξερράγη η Αίτνα στην Ιταλία αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο

Κόσμος
Εξερράγη η Αίτνα στην Ιταλία αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ινστιτούτο ανέφερε ότι στάχτη έπεσε στην Κατάνια και σε τουλάχιστον μία πόλη στις κατοικημένες πλαγιές της Αίτνας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

Η Αίτνα, το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, εξερράγη την Κυριακή, εκτοξεύοντας τέφρα στην Κατάνια, τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Σικελίας, και αναγκάζοντας σε αναστολή των πτήσεων στο αεροδρόμιο της πόλης.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας, ή INGV, το οποίο παρακολουθεί στενά την Αίτνα με όργανα στις πλαγιές της, σημείωσε ότι η νεφοκάλυψη μιας βροχερής ημέρας εμπόδιζε την θέα της έκρηξης, η οποία συχνά προσφέρει μια θεαματική επίδειξη φλεγόμενης λάβας κατά τη διάρκεια των όχι σπάνιων εκρήξεων του ηφαιστείου.

Το ινστιτούτο ανέφερε ότι στάχτη έπεσε στην Κατάνια και σε τουλάχιστον μία πόλη στις κατοικημένες πλαγιές της Αίτνας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το αεροδρόμιο της Κατάνια ανακοίνωσε ότι λόγω της τέφρας, οι πτήσεις ανεστάλησαν προσωρινά.

Το INGV ανέφερε ότι η παρακολούθηση είχε καταγράψει ενδείξεις ενίσχυσης της δραστηριότητας των δονήσεων τις τελευταίες ημέρες.

Άνθρωποι στις πόλεις Adrano και Biancavilla ανέφεραν ότι άκουσαν δυνατούς κρότους που προέρχονταν από το ηφαίστειο την Κυριακή, ανέφερε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η εθνική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας είχε σημειώσει την Πέμπτη σε προειδοποίηση ότι λόγω της αυξημένης ηφαιστειακής δραστηριότητας ενδέχεται να σημειωθούν «ξαφνικές» μεταβολές της δραστηριότητας της Αίτνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News