Μεξικό: Το διεθνές αεροδρόμιο Μπενίτο Χουάρες ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω της ηφαιστειακής τέφρας

Κόσμος
Μεξικό: Το διεθνές αεροδρόμιο Μπενίτο Χουάρες ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω της ηφαιστειακής τέφρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Λόγω της παρουσίας ηφαιστειακής τέφρας, το αεροδρόμιο σταμάτησε τη λειτουργία του στις 4.25. Θα σας κρατούμε ενήμερους», ανέφερε η διοίκησή του σε ανάρτηση στο Twitter

Το διεθνές αεροδρόμιο Μπενίτο Χουάρες της Πόλης του Μεξικού διέκοψε τη λειτουργία του σήμερα λόγω της τέφρας από το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ, το οποίο έχει ενεργοποιηθεί εδώ και μερικές ημέρες.

«Λόγω της παρουσίας ηφαιστειακής τέφρας, το αεροδρόμιο σταμάτησε τη λειτουργία του στις 4.25. Θα σας κρατούμε ενήμερους», ανέφερε η διοίκησή του σε ανάρτηση στο Twitter.

Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο και οι υπάλληλοι των αεροπορικών εταιρειών έχουν αναλάβει να καθαρίσουν τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης των αεροσκαφών.

Το Ποποκατεπέτλ, που σημαίνει «βουνό που καπνίζει» στη γλώσσα Ναχουάτλ, απέχει περίπου 72 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της μεξικανικής πρωτεύουσας. Εδώ και δεκαετίες παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες, που συγκεντρώνουν πληροφορίες από κάμερες και αισθητήρες.

Το ηφαίστειο συνιστά κίνδυνο για τα εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στη γύρω περιοχή, στο ανατολικό άκρο της Πόλης του Μεξικού, που αριθμεί 22 εκατομμύρια κατοίκους. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα σε πολλές γειτονικές πόλεις έκλεισαν τα σχολεία για λόγους ασφαλείας, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News