Ιράν: Οι αρχές ανακοίνωσαν την εκτέλεση ενός άνδρα που ήταν επικεφαλής ενός δικτύου διακίνησης γυναικών

Κόσμος
Ιράν: Οι αρχές ανακοίνωσαν την εκτέλεση ενός άνδρα που ήταν επικεφαλής ενός δικτύου διακίνησης γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Σαχρούζ Σοκχανβαρί, γνωστός ως 'Άλεξ", ήταν ο αρχηγός ενός "δικτύο συνοδών και διακίνησης γυναικών και κοριτσιών από το Ιράν σε χώρες της περιοχής", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mizan

Οι δικαστικές αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι εκτέλεσαν τον επικεφαλής ενός δικτύου που διακινούσε Ιρανές σε γειτονικές χώρες για πορνεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σαχρούζ Σοκχανβαρί, γνωστός ως 'Άλεξ", ήταν ο αρχηγός ενός "δικτύο συνοδών και διακίνησης γυναικών και κοριτσιών από το Ιράν σε χώρες της περιοχής", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mizan.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο άνδρας εκτελέστηκε σήμερα το πρωί ¨για το έγκλημα της διακίνησης ανθρώπων με στόχο την πορνεία".

Το 2020 τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο ''Άλεξ" είχε συλληφθεί στη Μαλαισία σε μια επιχείρηση σε συνεργασία με την Ίντερπολ και είχε εκδοθεί στο Ιράν.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 καταδικάστηκε σε θάνατο με κατηγορίες για "διαφθορά επί της γης", έναν όρο τον οποίο οι ιρανικές αρχές χρησιμοποιούν για να αναφερθούν σε ένα εύρος εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων και εκείνα που συνδέονται με την ηθική.

Το ακτιβιστικό πρακτορείο ειδήσεων HRANA μετέδωσε ότι πολλές γυναίκες επίσης συνελήφθηκαν για την ίδια υπόθεση και αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News