Τουρκία: Φόβοι για capital controls - Πολίτες βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν πήγαν στα ATM

Κόσμος
Τουρκία: Φόβοι για capital controls - Πολίτες βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν πήγαν στα ATM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ισχύ φαίνεται να είναι στην Τουρκία περιορισμοί στις αναλήψεις των πιστωτικών καρτών και στις υπεραναλήψεις

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην τουρκική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής ασφυκτικής κατάστασης, και ιδιαίτερα από την στιγμή που πολίτες πήγαν στα ATM προκειμένου να βγάλουν χρήματα και βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης ήταν περισσότερο από σαφής σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 όταν από την Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας σε μια εβδομάδα πούλησε 6 δισ. δολάρια, την ώρα που φωνάζει η αντιπολίτευση ότι «έρχονται τα capital controls».

Χαρακτηριστικά είναι και όσα αναφέρονται στο «Show Tv» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων: «Πολλές τράπεζες σταμάτησαν τις πιστώσεις. Μπήκαν περιορισμοί στις αναλήψεις από τις πιστωτικές κάρτες όπως και σε αγορές χρυσού. Έπαθαν σοκ όσοι πήγαν τα ATM για να κάνουν αναλήψεις».

Πολίτες φαίνεται πως δήλωσαν ερωτηθέντες σχετικά με τους περιορισμούς στις αναλήψεις: «Ναι έτσι είναι, ήρθε μήνυμα στο κινητό πριν από δυο μήνες. Δεν θα μπορούμε να κάνουμε αναλήψεις χρημάτων από τις πιστωτικές κάρτες».

Σύμφωνα, πάντως, και πάλι με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη το πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει σε ό,τι αφορά το συνάλλαγμα, αφού σε ό,τι αφορά την τουρκική λίρα δεν θα είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση να… κόψει καινούργιο χρήμα για να διοχετεύσει στην οικονομία.

Πηγή: newsbomb.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News