Φονικές πλημμύρες στην Ιταλία: Στους 14 οι νεκροί, περισσότεροι από 20.000 άστεγοι

Κόσμος
Φονικές πλημμύρες στην Ιταλία: Στους 14 οι νεκροί, περισσότεροι από 20.000 άστεγοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά έχουν καταγραφεί μεγάλες καταστροφές σε 42 δήμους, ενώ σε 27.000 σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Ακόμη τρεις νεκροί ανασύρθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, 18 Μαΐου από τις λάσπες στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα, μεγαλώνοντας την λίστα των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την γειτονική Ιταλία.

Ειδικότερα, στους 14 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν την Ιταλία με τους άστεγους να υπολογίζονται σε περισσότερους από 20.000, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια. Το απόγευμα της Πέμπτης οι διασώστες ανέσυραν από τις λάσπες τρεις νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα.

Συνολικά έχουν καταγραφεί μεγάλες καταστροφές σε 42 δήμους, ενώ σε 27.000 σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Πολλοί νεαροί εθελοντές, στο μεταξύ, στην πόλη της Τσεζένα και όχι μόνον, από σήμερα πλαισιώνουν την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική στη στήριξη των πληγέντων. Στην Μπολόνια, σε έκκληση για εθελοντική βοήθεια που απηύθυνε ο δήμος, μέσα σε λίγη ώρα ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι. Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ για την στήριξη των αστέγων.

Στην πόλη της Φαέντσα, πολλοί κάτοικοι έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, φοβούμενοι ότι μπορεί να ακολουθήσουν νέα κύματα πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα, τέλος, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την άμεση επισκευή των σχολείων που βρίσκονται στις περιοχές της Εμίλια Ρομάνια οι οποίες υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες των τελευταίων τριών ημερών.

(Φωτογραφία ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News