Βρέθηκε 6 χρόνια μετά την απαγωγή της η Kayla Unbehaun (vid)

Κόσμος
Βρέθηκε 6 χρόνια μετά την απαγωγή της η Kayla Unbehaun (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα μέσα ενημέρωσης είναι τόσο σημαντικά όταν πρόκειται για την ανάκτηση των εξαφανισμένων παιδιών»

Χάρη στο νέο επεισόδιο της σειράς «Unsolved Mysteries» του Netflix βρέθηκε ένα αγνοούμενο κοριτσάκι στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το abc7chicago.com, η Kayla Unbehaun ήταν εννέα ετών όταν απήχθη το 2017 μετά από μια επίσκεψη της μητέρας της Heather, αφού η επιμέλεια ανήκε στον πατέρα του παιδιού Ryan Iserka. 

Για έξι χρόνια οι αρχές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το κοριτσάκι που είχε απαγάγει η μητέρα του, μέχρι που προβλήθηκε το επεισόδιο. Μάλιστα, η υπόθεση του κοριτσιού δεν ήταν το κεντρικό θέμα της εκπομπής του Netflix. Αντιθέτως, στα τελευταία λεπτά του επεισοδίου προβλήθηκαν φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών και ανάμεσα σε αυτά ήταν και η μικρή Kayla Unbehaun.

Ένας υπάλληλος σε εμπορικό κέντρο της περιοχής βλέποντας το παιδί που έμοιαζε στη μικρή και ειδοποίησε τον διευθυντή του, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε την Αστυνομία. Τότε, οι αρχές εξέτασαν την ταυτότητα της και διαπίστωσαν ποια ήταν.

Έπειτα, εντόπισαν τη μητέρα της και τη συνέλαβαν, ενώ της όρισαν εγγύηση 250.000 δολαρίων.

«Τα μέσα ενημέρωσης είναι τόσο σημαντικά όταν πρόκειται για την ανάκτηση των εξαφανισμένων παιδιών», είπε χαρακτηριστικά η Callahan Walsh του Εθνικού Κέντρου για τα εξαφανισμένα και τα εκμεταλλευόμενα παιδιά. «Ακόμη και σε αυτές τις μακροπρόθεσμες περιπτώσεις, όσο περισσότερο αφηγούμαστε την ιστορία αυτών των εξαφανισμένων παιδιών και δημοσιοποιούμε τις εικόνες τους, τόσο πιο πιθανό είναι να βρεθούν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News