Βρετανία: Θετικοί στη γρίπη των πτηνών δύο εργαζόμενοι σε πτηνοτροφείο

Κόσμος
Βρετανία: Θετικοί στη γρίπη των πτηνών δύο εργαζόμενοι σε πτηνοτροφείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανένα από τα δύο άτομα δεν παρουσίασε συμπτώματα ενώ πλέον βγαίνουν αρνητικά στα τεστ

Θετικοί βρέθηκαν δύο εργαζόμενοι σε πτηνοτροφείο στη γρίπη των πτηνών, αφού ήρθαν σε επαφή με μολυσμένα πτηνά στο ίδιο αγρόκτημα στην Αγγλία, σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό υγειονομικής ασφάλειας.

Κανένα από τα δύο άτομα δεν παρουσίασε συμπτώματα και από τον εντοπισμό και οι δύο εργαζόμενοι έχουν βγει αρνητικοί. Οι περιπτώσεις αφορούν το στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών, αναφέρει ο Guardian.

Αξιωματούχοι στον υγειονομικό τομέα δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης του ιού από άτομο σε άτομο. Πάντως διενεργείται ιχνηλάτηση επαφών για έναν από τους εργαζόμενους για προληπτικούς λόγους.

Η γρίπη των πτηνών έχει εξαπλωθεί δραματικά σε πληθυσμούς άγριων πτηνών και έχει επηρεάσει και άλλα είδη. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους μετά από στενή επαφή με μολυσμένα πτηνά.

Με βάση τον χρόνο έκθεσης των εργαζομένων στα πουλερικά και τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους, οι βρετανικές αρχές θεωρούν ότι ένα από τα κρούσματα δεν είχε μολυνθεί από τη γρίπη των πτηνών, αλλά είχε εισπνεύσει υλικό που περιείχε ιό στη μύτη και τον λαιμό του, το οποίο προκάλεσε θετικό αποτέλεσμα σε ρινικό επίχρισμα.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι υγειονομικοί υπάλληλοι δεν έχουν αποκλείσει τη μόλυνση από τον ιό, αν και όπως και στην πρώτη περίπτωση, το άτομο μπορεί να εισέπνευσε ιό που δεν εξελίχτηκε σε μόλυνση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News