Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν πιστούς από εκκλησία της πολιτείας Καντούνα

Κόσμος
Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν πιστούς από εκκλησία της πολιτείας Καντούνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«25 άνθρωποι κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι», είπε ο πάστορας Τζόζεφ Χαγιάμπ για την επίθεση στην εκκλησία της πόλης Τσίκουν

Ένοπλοι εισέβαλαν χθες Κυριακή σε εκκλησία Βαπτιστών στην πολιτεία Καντούνα της βορειοδυτικής Νιγηρίας και απήγαγαν 40 πιστούς, εκ των οποίων 15 κατάφεραν να διαφύγουν, δήλωσε σήμερα θρησκευτικός αξιωματούχος.

«25 άνθρωποι κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι», είπε ο πάστορας Τζόζεφ Χαγιάμπ για την επίθεση στην εκκλησία της πόλης Τσίκουν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Καντούνα επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό απαχθέντων.

Στη Νιγηρία, συμμορίες επιδίδονται συχνά σε απαγωγές με σκοπό να ζητήσουν λύτρα, κυρίως στο βορειοδυτικό και κεντρικό τμήμα της χώρας. Οι όμηροι κρατούνται σε πρόχειρους καταυλισμούς μέσα σε αχανείς δασικές εκτάσεις, όσο οι ένοπλοι διαπραγματεύονται την καταβολή λύτρων προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Τον προηγούμενο μήνα, 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ενόπλους σε χωριό της πολιτείας Καντούνα, εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ κτηνοτρόφων και γεωργών για τους υδάτινους πόρους και τα βοσκοτόπια της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News