"Άρτσι χρόνια πολλά, όπου κι αν είσαι": Το πικραμένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στον εγγονό του

Κόσμος
"Άρτσι χρόνια πολλά, όπου κι αν είσαι": Το πικραμένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στον εγγονό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή του Παλατιού είπε ότι ο Κάρολος ήταν πολύ απογοητευμένος από τη στάση του γιου του, Χάρι

Ο βασιλιάς Κάρολος ευχήθηκε χρόνια πολλά στον εγγονό του, Άρτσι, με το Παλάτι να διαρρέει την απογοήτευση που ένιωσε για την απουσία του εγγονού του και της Μέγκαν Μαρκλ από την τελετή στέψης.

Πηγή του Παλατιού είπε ότι ο Κάρολος ήταν πολύ απογοητευμένος από τη στάση του γιου του, Χάρι, που δεν έμεινε στο Λονδίνο ούτε για το οικογενειακό γεύμα.

Ο βασιλιάς Κάρολος ευχαρίστησε τους παρόντες για τη στήριξη τους, και κάνοντας πρόποση για όλη την οικογένεια, ακόμα και για τους απόντες αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Άρτσι που είχε χθες, Σάββατο τα γενέθλιά του. Συγκεκριμένα, ευχήθηκε «χρόνια πολλά, όπου κι αν είσαι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Προφανής στόχος της διαρροής του Παλατιού ο Χάρι και ειδικά η Μέγκαν που είχε μείνει με τα δυο παιδιά τους στην Καλιφόρνια.

Από το περιβάλλον της Μέγκαν δόθηκε η πληροφορία ότι εκείνη έφτιαξε μια τούρτα γενεθλίων στον Άρτσι με φρούτα από τον κήπο τους.

20 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο παρακολούθησαν τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’, με τη μερίδα του λέοντος, πάνω από 15 εκατομμύρια, να παίρνει το BBC.

29 εκατομμύρια Βρετανοί τηλεθεατές είχαν παρακολουθήσει την κηδεία της Ελισάβετ, δηλαδή 9 εκατομμύρια περισσότεροι από ότι την στέψη του γιου της και διαδόχου της.

Ο πληθυσμός της Βρετανίας είναι 69 εκατομμύρια, όμως υπάρχουν νοικοκυριά χωρίς τηλεόραση που δεν θέλουν να πληρώσουν την ετήσια συνδρομή.

Έντονες αντιδράσεις για τις συλλήψεις δεκάδων αντιμοναρχικών διαδηλωτών

Εκατοντάδες διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον Κάρολο στην περιοχή της πλατείας Τραφάλγκαρ, καθώς περνούσε η βασιλική άμαξα.

Πριν ακόμα αρχίσει η τελετή η αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής της οργάνωσης Δημοκρατία Γκρέιαμ και άλλα 51 άτομα για διατάραξη της ειρήνης, οι οποίοι αφέθηκαν σταδιακά ελεύθεροι.

Η αστυνομία κατηγορείται για υπερβολική αντίδραση αν και έκανε χρήση των νέων εξουσιών της, το BBC σημειώνει ότι οι συλλήψεις ξεσήκωσαν κύμα οργής πόσο μάλλον όταν οι αντιμοναρχικοί είχαν πάρει επισήμως άδεια για την κινητοποίησή τους στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Πάντως μεταξύ των συλληφθέντων ήταν τρία άτομα που είχαν στην κατοχή τους συσκευές συναγερμού. Σκόπευαν, λέει η αστυνομία, να τις ενεργοποιήσουν για να τρομάξουν τα άλογα και να προκαλέσουν αναστάτωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News