Στέψη Καρόλου: Μόνος, χωρίς τη Μέγκαν, στο Αββαείο για την τελετή ο πρίγκιπας Χάρι

Κόσμος
Στέψη Καρόλου: Μόνος, χωρίς τη Μέγκαν, στο Αββαείο για την τελετή ο πρίγκιπας Χάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γιος του Βρετανού μονάρχη, με πολιτική περιβολή αλλά φορώντας τα παράσημά του, περπάτησε μόνος του στο Αββαείο, πίσω από τις ξαδέρφες του

Στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ έφτασε ο πρίγκιπας Χάρι για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, τον οποίο είδε και για πρώτη φορά μετά την έκδοση του βιβλίου του “Spare” που επέκρινε το Παλάτι.

Ο γιος του Βρετανού μονάρχη, με πολιτική περιβολή αλλά φορώντας τα παράσημά του, περπάτησε μόνος του στο Αββαείο, ενώ μπροστά του ήταν οι ξαδέρφες του, πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία.

Σημειώνεται ότι παρίσταται στην τελετή χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, καθώς η ρήξη με το Παλάτι παραμένει.

Ο πρίγκιπας Χάρι θα παρακολουθήσει την τελετή καθήμενος σε θέσεις πίσω από τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα φύγει αμέσως για να επιστρέψει στην Καλιφόρνια, για τα γενέθλια του γιου του Άρτσι.

Πέρα από τον δούκα του Σάσεξ και ο δούκας της Υόρκης δε θα έχει κανέναν επίσημο ρόλο στη στέψη, όπως επιβεβαίωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο Χάρι και ο Άντριου, οι οποίοι δεν εργάζονται πλέον στη βασιλική οικογένεια, παρευρίσκονται στη λειτουργία σήμερα, αλλά δεν θα εκτελέσουν κανένα επίσημο καθήκον.

Μέχρι να εμφανιστεί στο Αββαείο υπήρχαν ερωτηματικά για τις κινήσεις του πρίγκιπα και αν τελικά θα φορέσει επίσημη ενδυμασία, καθώς έχει παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News