ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 72 πτώματα βρέθηκαν σε χωριό που επλήγη από πλημμύρες

Κόσμος
ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 72 πτώματα βρέθηκαν σε χωριό που επλήγη από πλημμύρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καταρρακτώδεις βροχές στην επαρχία Νότιο Κίβου της ΛΔ Κονγκό προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμού που είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές ζημιές και απώλειες ζωών

Εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ανασύρει τουλάχιστον 72 πτώματα σε χωριό στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό που επλήγη χθες, Πέμπτη, από πλημμύρες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που βρίσκεται εκεί.

Οι καταρρακτώδεις βροχές στην επαρχία Νότιο Κίβου της ΛΔ Κονγκό προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμού που είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές ζημιές και απώλειες ζωών στα χωριά Μπουσούσου και Νιαμουκούμπι, αναφέρει η κυβέρνηση της επαρχίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, στην οποία δεν αναφέρει απολογισμό των νεκρών.

Δημοσιογράφος του Reuters στην Μπουσούσου είδε τους διασώστες να ανασύρουν σήμερα πτώματα και καταμέτρησε τουλάχιστον 72 σορούς. Πολλές γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν μεταξύ των νεκρών.

Ο τοπικός διοικητής Τόμας Μπακένγκα δήλωσε χθες το βράδυ ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες και ότι περίπου 40 αγνοούνται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News