Βρετανία: Το ηχογραφημένο μήνυμα "Mind the gap" από τον βασιλιά Κάρολο

Κόσμος
Βρετανία: Το ηχογραφημένο μήνυμα "Mind the gap" από τον βασιλιά Κάρολο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ηχογραφημένο θα παίζει και στους 2.570 σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ο όμιλος.

Οι επιβάτες, που θα ταξιδέψουν με βρετανικά τρένα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της στέψης του βασιλιά Καρόλου, θα ακούν ένα ειδικό μήνυμα ηχογραφημένο από τον ίδιο τον μονάρχη, που θα περιλαμβάνει την υπενθύμιση «προσοχή στο κενό», το γνωστό «mind the gap».

Την ανακοίνωση του Καρόλου και της συζύγου του, της Καμίλα, θα ακούει όποιος ταξιδέψει με τρένο ή στο δίκτυο του λονδρέζικου μετρό από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα. Η στέψη θα λάβει χώρα αύριο, Σάββατο (6/5).

«Η σύζυγός μου και εγώ ευχόμαστε σε εσάς και την οικογένειά σας ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο της στέψης», θα ακούσουν οι επιβάτες να τους λέει ο Κάρολος και θα ακολουθήσουν ευχές για καλό ταξίδι από την Καμίλα: «Όπου κι αν ταξιδεύετε, ελπίζουμε να έχετε ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι».

«Και θυμηθείτε, παρακαλώ προσοχή στο κενό», θα προσθέσει ο Κάρολος.

Η φράση «mind the gap» έχει σκοπό να προειδοποιεί τους επιβάτες για το κενό ανάμεσα στο βαγόνι του συρμού και την αποβάθρα και είναι πολύ οικεία στους Βρετανούς και σε όσους επισκέπτονται τη χώρα, ενώ χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένα σιδηροδρομικά δίκτυα σε άλλα μέρη του αγγλόφωνου κόσμου.

«Η στέψη είναι μια σπάνια περίσταση που προκαλεί ενθουσιασμό και προσβλέπουμε να καλωσορίσουμε επιβάτες με αυτό το ειδικό μήνυμα», λέει η Ζακλίν Σταρ, διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Rail Delivery Group, που αντιπροσωπεύει τη βρετανική σιδηροδρομική βιομηχανία.

Το ηχογραφημένο μήνυμα θα παίζει και στους 2.570 σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ο όμιλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News