Οσάμα Μπιν Λάντεν: Γιατί πέταξαν το πτώμα του στον ωκεανό μετά τη δολοφονία

Κόσμος
Οσάμα Μπιν Λάντεν: Γιατί πέταξαν το πτώμα του στον ωκεανό μετά τη δολοφονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εντοπισμός και η περιπετειώδης δολοφονία του τρομοκράτη άργησε να γίνει,ο τότε πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του Μπιν Λάντεν

Στις 2 Μαΐου 2011, ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από μια ομάδα βατραχανθρώπων του αμερικανικού ναυτικού στο συγκρότημά του κοντά στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων του FBI.

Ο εντοπισμός και η περιπετειώδης δολοφονία του τρομοκράτη άργησε να γίνει, αλλά εκείνη την ανοιξιάτικη ημέρα, ο τότε πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του Μπιν Λάντεν.

Το πρώην μέλος της ομάδας 6 των SEAL του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Robert O'Neill, θυμήθηκε τη στιγμή που σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σε μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου, λέγοντας: «Ενάμισι μέτρο μπροστά μου ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Και τον πυροβόλησα δύο φορές, και στη συνέχεια άλλη μία... Γύρισα, άλλοι SEALs έμπαιναν στο δωμάτιο, και κάπως σταμάτησα εκεί και τους κοίταξα. ... [Ένας από τους SEALs] με κοίταξε και με ρώτησε, 'Είσαι καλά;'. Είπα, "Τι κάνουμε τώρα;". Και γέλασε και έβαλε το χέρι του στον ώμο μου και είπε: 'Τώρα πάμε να βρούμε τους υπολογιστές».

Μετά τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν, οι αμερικανικές δυνάμεις επέστρεψαν στο Αφγανιστάν, όπου το πτώμα του ταυτοποιήθηκε με εξετάσεις DNA.

Αλλά ενώ η δολοφονία του Μπιν Λάντεν ήταν ο κύριος στόχος, οι ΗΠΑ έπρεπε ακόμη να αποφασίσουν πού θα ταφεί ο Μπιν Λάντεν.

Η αποτέφρωση αποκλείστηκε αμέσως, καθώς απαγορεύεται από το Ισλάμ, ενώ η ταφή του στη γη δεν ήταν ποτέ μια επιλογή.

Η πατρίδα του, η Σαουδική Αραβία, φέρεται ότι δεν θα δεχόταν τη σορό και η ταφή του σε άλλη γη αποκλείστηκε λόγω ανησυχιών ότι ο τάφος του θα γινόταν «τρομοκρατικός ναός».

Έτσι, αποφασίστηκε ότι ο Μπιν Λάντεν θα ταφεί στη θάλασσα, με κάθε προφύλαξη για να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα βρει το πτώμα του. Στην Αραβική Θάλασσα, η σορός του Μπιν Λάντεν τοποθετήθηκε σε έναν σάκο με βαρίδια, πριν τον φορτώσουν σε μια ξύλινη σανίδα και τον σπρώξουν στον ωκεανό, μόλις 12 ώρες μετά τη δολοφονία του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News