Ινδία: Τραγικό θάνατο βρήκαν 11 άνθρωποι και 9 τραυματίστηκαν μετά από μυστηριώδη διαρροή αερίου

Κόσμος
Ινδία: Τραγικό θάνατο βρήκαν 11 άνθρωποι και 9 τραυματίστηκαν μετά από μυστηριώδη διαρροή αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντεκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν μετά από μυστηριώδη διαρροή αερίου - Πολίτες έπεσαν αναίσθητοι

Διαρροή αερίου προκάλεσε τον θάνατο σε έντεκα ανθρώπους στην πολιτεία Παντζάμπ της Ινδίας, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα εννέα άτομα, όπως έγινε γνωστό σήμερα Κυριακή, 30 Απριλίου.

Ειδικότερα, γυναίκες και παιδιά είναι μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο λιμάνι της πόλης Λουντιάνα στην πολιτεία Παντζάμπ της Ινδίας. Αρκετοί άνθρωποι βρέθηκαν αναίσθητοι στα σπίτια τους. Η περιοχή αποκλείστηκε και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν μετά από πολλές αναφερόμενες δυσκολίες στην αναπνοή. Τουλάχιστον τέσσερις πολίτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ποια ήταν η πηγή της διαρροής μέχρι στιγμής, ενώ ένας αξιωματούχος υποστήριξε ότι μπορεί να έχει εξαπλωθεί αέριο από φρεάτια. Το πρακτορείο ειδήσεων PTI επικαλείται τον αναπληρωτή επίτροπο της Λουντιάνα, Σουράμπι Μαλίκ να λέει: «Πρόκειται να συλλέξουμε δείγματα από φρεάτια. Είναι πολύ πιθανό κάποια χημική ουσία να αντέδρασε με μεθάνιο στα φρεάτια».

Ο Rajinder Pal Kaur Chhina, τοπικός νομοθέτης, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το περιστατικό συνέβη κοντά σε ένα κατάστημα γάλακτος. «Οι άνθρωποι που ήρθαν να αγοράσουν γάλα το πρωί, έπεσαν αναίσθητοι έξω», είπε.

Μια ομάδα από την Εθνική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών έχει σταλεί στο σημείο, στην περιοχή Giaspura της Λουντιάνα, όπου υπάρχουν εργοστάσια. Οι βιομηχανικές διαρροές αερίου δεν είναι σπάνιες στην Ινδία.

Πριν από τρία χρόνια, μια διαρροή αερίου σε ένα χημικό εργοστάσιο σκότωσε τουλάχιστον 12 ανθρώπους στην πόλη Visakhapatnam, στην πολιτεία Άντρα Πραντές. Το 1984 μια διαρροή χημικών σε εργοστάσιο φυτοφαρμάκων στην κεντρική πόλη Μποπάλ σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους, σε αυτό που αναγνωρίζεται ως η χειρότερη βιομηχανική καταστροφή στον κόσμο.

(Φωτογραφία ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News