Πάνω από 14.000 Σουδανοί έχουν εισέλθει στην Αίγυπτο από την έναρξη του πολέμου στο Σουδάν

Κόσμος
Πάνω από 14.000 Σουδανοί έχουν εισέλθει στην Αίγυπτο από την έναρξη του πολέμου στο Σουδάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φονικές μάχες, που φέρνουν αντιμέτωπους παραστρατιωτικούς με τις ένοπλες δυνάμεις, εισήλθαν σήμερα στην 13η ημέρα τους στο Σουδάν

Περισσότεροι από 14.000 Σουδανοί και 2.000 υπήκοοι από άλλες χώρες έχουν περάσει τα σύνορα, και εισήλθαν στην Αίγυπτο, μετά την έναρξη των φονικών μαχών μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών στο Σουδάν στις 15 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι φονικές μάχες, που φέρνουν αντιμέτωπους παραστρατιωτικούς με τις ένοπλες δυνάμεις, εισήλθαν σήμερα στην 13η ημέρα τους στο Σουδάν, καθώς χάος επικρατεί στην πρωτεύουσα Χαρτούμ και στην περιφέρεια του Νταρφούρ όπου οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται παρά την κατάπαυση του πυρός.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, έχουν τραυματίσει χιλιάδες, κατέστρεψαν νοσοκομεία και άλλες υποδομές και έκαναν από δύσκολη έως αδύνατη τη διανομή τροφίμων στο κράτος των 46 εκατομμυρίων κατοίκων, το ένα τρίτο εκ των οποίων χρειαζόταν ήδη ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσει.

Για να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις, πολλοί κάτοικοι, ιδιαίτερα της πρωτεύουσας Χαρτούμ, κινούνται μαζικά προς το βόρειο τμήμα της χώρας προσπαθώντας να φτάσουν στην Αίγυπτο, η οποία μοιράζεται σύνορα 1.200 χλμ. με το Σουδάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News