Έκλεψαν 15 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό από το αεροδρόμιο του Τορόντο

Κόσμος
Έκλεψαν 15 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό από το αεροδρόμιο του Τορόντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τη ληστεία μεγάλης ποσότητας χρυσού του Κανάδα

Μια από τις μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία του Καναδά  θεωρείται αυτή και αφορά σε μεγάλη ποσότητα χρυσού στο διεθνές αεροδρόμιο του Τορόντο.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τη ληστεία μεγάλης ποσότητας χρυσού του Κανάδα που χρησιμοποιείται συχνά για την αποθήκευση του σπάνιου υλικού που εξάγεται από ορυχεία στο Οντάριο.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ληστείες της δεκαετίας και αφορά κλοπή χρυσού και άλλων αντικειμένων αξίας τα οποία κλάπηκαν από κοντέινερ που εκφορτώθηκε από αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο.

Η κλοπή έρχεται εν μέσω ραγδαίας αύξησης της ζήτησης για χρυσό, η οποία αυξήθηκε κατά 18% το 2022, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού – μια αύξηση που αποδίδεται στη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τον πληθωρισμό.

Το κοντέινερ υψηλής αξίας έφτασε στο αεροδρόμιο το βράδυ της 17ης Απριλίου και μεταφέρθηκε σε εγκατάσταση όπου συνήθως φυλάσσονται τιμαλφή.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η ληστεία έγινε σε αυτό το μέρος. Αυτή η ληστεία μπορεί να θεωρηθεί μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης αυτής και της ληστείας 3.000 τόνων σιροπιού σφενδάμου το 2012, η ​​αξία της οποίας ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Στίβεν Ντούιβεστειν είπε ότι η ομάδα έρευνας εξετάζει όλα τα στοιχεία και χαρακτήρισε το περιστατικό της Δευτέρας ως μεμονωμένο. Επίσης τόνισε ότι το κοντέινερ ήταν περίπου 5 τετραγωνικά μέτρα σε μέγεθος, αλλά αρνήθηκε να πει πόσο ζύγιζε.

Η Toronto Sun ανέφερε νωρίτερα ότι, η αστυνομία πιστεύει ότι στη ληστεία συμμετείχαν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News