ΠΑΣΟΚ: Η υπόθεση Γεωργούλη αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα

Κόσμος
ΠΑΣΟΚ: Η υπόθεση Γεωργούλη αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται το όνομα της κυρίας Χρονοπούλου - «Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος» ο Γεωργούλης, λέει η Χαριλάου Τρικούπη

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ την οποία εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο όνομα της κυρίας Ελένης Χρονοπούλου, προσθέτει επίσης: «Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020.

Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.

Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε:

Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.

Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News