Συγκλονίζει ο Κρητικός παπάς που εγκλωβίστηκε στο ναό του Χαρτούμ: «Καλύτερα στην κόλαση από εδώ» (vid)

Κόσμος
Συγκλονίζει ο Κρητικός παπάς που εγκλωβίστηκε στο ναό του Χαρτούμ: «Καλύτερα στην κόλαση από εδώ» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είχαμε ενημέρωση ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο όπως το βιώνουμε. Κάθε εβδομάδα έχουμε επαναστάσεις. Δεν ειδοποιήθηκε κανένας γι’ αυτό το συμβάν. Δεν έχω λόγια να περιγράψω. Δε νομίζω πως η Κόλαση είναι έτσι. Θα είναι καλύτερα στην Κόλαση από αυτό που ζούμε τώρα», ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο π. Γιώργος Μαυρίκος

Μια μικρή αλλά συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε ο π. Γιώργος Μαυρίκος που διακονεί στη Μητρόπολη Νουβίας στη δημοσιογράφο Μαίρη Καρυωτάκη. Ο π. Γιώργος Μαυρίκος με καταγωγή από το χωριό Αυλή του δήμου Μινώα Πεδιάδας συγκλόνισε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ ΤV όπου περιέγραψε το τοπίο στο Σουδάν με μια κόλαση. Ο ίδιος ζήτησε την προσευχή όλων, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως κατά τη διάρκεια  της τηλεφωνικής συνέντευξης ακούγονταν εκρηκτικά. 

Ειδικότερα, στιγμές αγωνίες βιώνει ο ελληνισμός του Σουδάν που βρίσκεται κρυμμένος στα σπίτια του, φοβούμενος για τη ζωή του εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται στην πρωτεύουσα του, που είναι το Χαρτούμ. Εκεί βρίσκεται ένας Ηρακλειώτης ιερέας ο π. Γιώργος Μαυρίκος που περιέγραψε το κλίμα όπου έξω ακούγονταν εκρηκτικά και όπλα.

«Δεν έχουμε ρεύμα. Δεν έχουμε τίποτα απολύτως» είπε. 

Πώς είναι ο ελληνισμός του Χαρτούμ; Μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ, ο ελληνισμός του Χαρτούμ είναι κρυμμένος στα σπίτια του.

Όπως είπε ο π. Γιώργος, όλοι οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο ίδιος διηγήθηκε το σκηνικό πριν την εκκίνηση του πολέμου, τονίζοντας: «Είναι καλά η ελληνική κοινότητα. Είχαμε δύο τραυματίες. Το πρωί του Σαββάτου έκανα τη Θεία Λειτουργία και μας είπαν να σταματήσουμε τη Θεία Λειτουργία γιατί κηρύχθηκε πόλεμος. Εγώ δε σταμάτησα τη Θεία Λειτουργία. Βγήκαν έξω από την εκκλησία και τους χτύπησε η ρουκέτα τους δύο αυτούς ανθρώπους αλλά είναι καλά στην υγεία τους».

Ο π. Γιώργος διεμήνυσε πως δεν υπήρξε ενημέρωση για τις σφοδρές μάχες που διεξάγονται μέχρι και αυτή τη στιγμή.

«Δεν είχαμε ενημέρωση ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο όπως το βιώνουμε. Κάθε εβδομάδα έχουμε επαναστάσεις. Δεν ειδοποιήθηκε κανένας γι’ αυτό το συμβάν. Δεν έχω λόγια να περιγράψω. Δε νομίζω πως η Κόλαση είναι έτσι. Θα είναι καλύτερα στην Κόλαση από αυτό που ζούμε τώρα» κατέληξε.

Ο ίδιος, μιλώντας στην δημοσιογράφο Μαίρη Καριωτάκη, μεταξύ άλλων ζήτησε μία προσευχή από όλους ώστε γρήγορα να κοπάσει η δίνη στέλνοντας μήνυμα στους συγγενείς του στην Κρήτη να μην στεναχωριούνται. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News