Χάος στο Σουδάν: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από Σουδανούς γιατρούς - «Η μυρωδιά του θανάτου είναι παντού»

Κόσμος
Χάος στο Σουδάν: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από Σουδανούς γιατρούς - «Η μυρωδιά του θανάτου είναι παντού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γιατρών στο CNNi: «Αφήσαμε στο νοσοκομείο πίσω μας παιδιά σε θερμοκοιτίδες και ασθενείς στην εντατική χωρίς ιατρικό προσωπικό; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι επέζησα στο νοσοκομείο»

Στόχος στρατιωτικών επιδρομών έχουν γίνει τα νοσοκομεία στο Σουδάν, τόσο από τον σουδανικό στρατό όσο και από τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), σύμφωνα με μαρτυρίες γιατρών στο CNNi, καθιστώντας αδύνατο το ιατρικό προσωπικό να προσεγγίσει τους τραυματίες και να θάψει τα θύματα της σύρραξης.

«Από τις 9 το πρωί του Σαββάτου που άρχισαν οι μάχες, ήμασταν στόχος», είπε ένας γιατρός του νοσοκομείου της περιοχής Χαρτούμ στο CNNi, τα στοιχεία του οποίου δεν αποκαλύπτονται για λόγους ασφαλείας.

«Μία ευθεία επίθεση χτύπησε το μαιευτήριο. Ακούσαμε βαρύ οπλισμό και ξαπλώσαμε στο πάτωμα, μαζί με τους ασθενείς μας. Το νοσοκομείο δέχτηκε επίθεση» συμπλήρωσε.

Ένας άλλος γιατρός στο ίδιο νοσοκομείο al-Moallem είπε στο CNNi ότι το προσωπικό του νοσοκομείου παρέμεινε στο σημείο που βομβαρδιζόταν από τις δυνάμεις της RSF για δύο ημέρες, προτού εκκενωθεί από τον σουδανικό στρατό. «Βιώνουμε μια πραγματική μάχη», σημείωσε.

«Μπορείτε να πιστέψετε ότι αφήσαμε στο νοσοκομείο πίσω μας παιδιά σε θερμοκοιτίδες και ασθενείς στην εντατική χωρίς ιατρικό προσωπικό; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι επέζησα στο νοσοκομείο», ενώ συμπλήρωσε πως «η μυρωδιά του θανάτου είναι παντού» περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Ένας τρίτος γιατρός δήλωσε στο CNNi ότι το προσωπικό πραγματοποίησε «εκκένωση εν μέσω καταιγισμού σφαιρών».

«Αν και ζω στο Χαρτούμ, δεν υπάρχει τρόπος να πάω στο σπίτι της οικογένειάς μου, καθώς εκεί οι μάχες εντείνονται στο κέντρο και νότια του Χαρτούμ» πρόσθεσε.

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News