Δαλάι Λάμα: Όταν χάιδεψε το πόδι της Lady Gaga σε ζωντανή μετάδοση (vid)

Κόσμος
Δαλάι Λάμα: Όταν χάιδεψε το πόδι της Lady Gaga σε ζωντανή μετάδοση (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμπεριφορά του Δαλάι Λάμα είχε προκαλέσει και τότε αρνητικά σχόλια, όπως και με το παιδάκι που φίλησε στο στόμα

Ο Δαλάι Λάμα, ένας από τους πιο σεβαστούς θρησκευτικούς ηγέτες στον κόσμο, έρχεται ξανά στα φώτα της δημοσιότητας, λίγες ημέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε, όταν ζήτησε από ένα μικρό αγόρι να τον φιλήσει στο στόμα και να του ρουφήξει τη γλώσσα.

Αυτή τη φορά οφείλεται σε ένα βίντεο από το 2016, που έγινε ξανά viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο φαίνεται να πιάνει με περίεργο τρόπο το πόδι της Lady Gaga, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στην Ιντιάνα.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με το πώς να παρέχεται υποστήριξη σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σωματικές και ψυχολογικές δυσκολίες. Ενώ η εκδήλωση επικεντρώθηκε στη συμπόνια και την ενσυναίσθηση, η συμπεριφορά του Δαλάι Λάμα προκάλεσε αρνητικά σχόλια και πυροδότησε μια διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με την καταλληλότητά του ως θρησκευτικού ηγέτη.

Στο βίντεο των 17 δευτερολέπτων, ο Δαλάι Λάμα φαίνεται να δίνει ελάχιστη προσοχή στη γυναίκα που μιλάει κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Κοιτάζει το πόδι της Lady Gaga και παρατηρεί ότι το παντελόνι της τραγουδίστριας έχει ένα σχέδιο με τρύπες στα γόνατα. Στη συνέχεια απλώνει το αριστερό του χέρι και αγγίζει το δέρμα της με τα δάχτυλά του, χαϊδεύοντάς το. Όταν προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στο άλλο της πόδι, η τραγουδίστρια χαμογελαστή, αλλά φανερά αμήχανη, του έπιασε το χέρι και τον εμπόδισε να το κάνει, σύμφωνα με το protothema.gr.

Πρόσφατα, ένα βίντεο που τον έδειχνε να φιλάει ένα παιδί στο στόμα και να του ζητάει να ρουφήξει τη γλώσσα του προκάλεσε σάλο. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας βουδιστικής εκδήλωσης με νέους από το Ίδρυμα M3M στην Ινδία στις 18 Φεβρουαρίου 2023.

Το βίντεο δείχνει τον θρησκευτικό ηγέτη να καλεί το παιδί να έρθει στο τραπέζι του, να το αγκαλιάζει και να το φιλάει στο στόμα. Ζήτησε επίσης από το αγόρι να ρουφήξει τη γλώσσα του, μια ενέργεια που εξόργισε τον κόσμο. Μετά την οργή προκάλεσε στα social media η σκηνή, το γραφείο του Δαλάι Λάμα εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας συγγνώμη για όσα συνέβησαν σε εκείνη την εκδήλωση και κάνοντας λόγο για ένα αθώο πείραγμα.

https://twitter.com/RafaelGoldstone/status/1645089302127206415
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News