Ο πρώτος τρανσέξουαλ δήμαρχος Αλέν Ζαμπό ή αλλιώς Εστέλ

Κόσμος
Ο πρώτος τρανσέξουαλ δήμαρχος Αλέν Ζαμπό ή αλλιώς Εστέλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δημοτικό συμβούλιο «ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου», χαίρεται η εκλεγμένη αξιωματούχος, ακόμη και αν αυτή η ψήφος του συμβουλίου δεν απαιτείτο από το νόμο

«Για περισσότερα από 22 χρόνια βρίσκομαι στην υπηρεσία του δήμου μου… Σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω μια διαφορά που κουβαλάω σε προσωπικό επίπεδο ακολουθώντας τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια», έγραψε σε δελτίο Τύπου που υπογράφει η Εστέλ Ζαμπό, κατά κόσμον Αλέν. 

Με αυτήν την ανακοίνωση η δήμαρχος του Εστεβέλ στο Πα-ντε-Καλαί της Βόρειας Γαλλίας, που εξελέγη ως άνδρας Αλέν Ζαμπό και ξεκίνησε ένα ταξίδι φυλομετάβασης, έλαβε την Τετάρτη την «υποστήριξη» του δημοτικού της συμβουλίου, το οποίο είχε ζητήσει για να συνεχίσει τη θητεία της ως γυναίκα.

Συνεδριάζοντας την Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο «ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου», χαίρεται η εκλεγμένη αξιωματούχος, ακόμη και αν αυτή η ψήφος του συμβουλίου δεν απαιτείτο από το νόμο. Από τους 18 ψηφοφόρους, «14 ψήφισαν υπέρ και τέσσερις απείχαν». Στα 63 του χρόνια, ο δημοτικός σύμβουλος αυτής της πόλης των 2.000 κατοίκων γίνεται έτσι, λέει, ο «πρώτος» τρανσέξουαλ δήμαρχος που επισημοποιεί αυτή τη μετάβαση κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Μια συνέχεια στην πορεία της ζωής μου

https://twitter.com/BFMTV/status/1646252070645760005

«Πρόκειται για μια συνέχεια στην πορεία της ζωής μου, στην πολιτική μου πορεία. Την Πέμπτη το πρωί, θα παρουσιάσω τα πράγματα στους υπαλλήλους του δήμου και θα επικοινωνήσω με τον πληθυσμό, και από την Παρασκευή, θα κάνω την εμφάνισή μου όπως επιθυμώ και θα ασκώ τα καθήκοντά μου ως δήμαρχος του Εστεβέλ» αντέδρασε στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Για μια περίοδο, δεν το κρύβω, σκέφτηκα την παραίτηση, κυρίως για να επιταχυνθούν τα πράγματα, ή για να προστατευθεί η ιδιωτική μου ζωή», εξήγησε ο δήμαρχος. «Όμως είμαι μαχητικός άνθρωπος και περήφανος για την επένδυση που μπόρεσα να κάνω σε αυτή τη μικρή πόλη, δεν ήθελα να την εγκαταλείψω. Συνειδητοποίησα ότι η καλύτερη λύση ήταν η επικοινωνία» πρόσθεσε.

Η διαδικασία αλλαγής της κατάστασης που ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Μετά από επαφές με τη νομαρχία, η πολιτεία της είπε «ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», ότι είναι «νομικά δυνατό» να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα ως γυναίκα, διαβεβαίωσε η ίδια . «Στη συνέχεια επέλεξα να ζητήσω την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου», ιδίως για να εδραιώσω «τη νομιμότητά μου».

«Μπορείς να είσαι ένα άτομο με διαφορά»

«Αυτή η διαφορά που μοιράζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία, είναι αυτή της υπερβατικότητας και του ψυχολογικού πόνου που προκαλεί το γεγονός ότι δεν ανήκεις στο καλό είδος», συνέχισε.

«Μου πήρε πολλά, πολλά χρόνια για να καταλάβω και να αποδεχτώ ποιος πραγματικά ήμουν», χάρη κυρίως στην ψυχοθεραπευτική παρακολούθηση και με την υποστήριξη «των αγαπημένων μου προσώπων και της συζύγου μου».

«Θέλω να μεταφέρω μόνο ένα μήνυμα» υπογραμμίζει η Εστέλ Ζαμπό: «Μπορεί κανείς να είναι ένας άνθρωπος με διαφορετικό χαρακτήρα, που δεν είναι απαραίτητα πάντα αποδεκτός σήμερα, και να ασκεί πολιτική λειτουργία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News