Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός και συνθέτης Ριουίτσι Σακαμότο

Κόσμος
Έφυγε από τη ζωή ο μουσικός και συνθέτης Ριουίτσι Σακαμότο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καλλιτέχνης, που ήταν μέλος της Yellow Magic Orchestra (YMO) και κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για τη μουσική για την ταινία “The Last Emperor“, πέθανε στις 28 Μαρτίου

Την τελευτάια τουπνοή σε ηλικία 71 ετών άφησε ο Ιάπωνας μουσικός και συνθέτης Ριουίτσι Σακαμότο (Ryuichi Sakamoto) όπως ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri.

Ο καλλιτέχνης, που ήταν μέλος της Yellow Magic Orchestra (YMO) και κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για τη μουσική για την ταινία “The Last Emperor“, πέθανε στις 28 Μαρτίου.

Γεννήθηκε στο Τόκιο. Σπούδασε σύνθεση στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Τόκιο, συνέχισε στο ίδιο μεταπτυχιακό και άρχισε να εργάζεται ως μουσικός. Σχημάτισε την YMO με τους Haruomi Hosono και Yukihiro Takahashi το 1978. Η καινοτόμος μουσική που χρησιμοποιεί πλήρως τα συνθεσάιζερ ονομάζεται techno pop και έχει δημιουργήσει αίσθηση στην Ιαπωνία και έχει σημειώσει επιτυχία, όπως εμφανίσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Σακαμότο εμφανίστηκε ως ηθοποιός στην ταινία του 1983 “Merry Christmas on the Battlefield” σε σκηνοθεσία Ναγκίσα Όσιμα και ήταν υπεύθυνος για τη μουσική. Το θεματικό τραγούδι που συνέθεσε εξακολουθεί να αγαπιέται σε όλο τον κόσμο. Το 1987 εμφανίστηκε στην ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Ο τελευταίος αυτοκράτορας» και ήταν υπεύθυνος για τη μουσική. Κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Γκράμι.

Πηγή: ΑΠΕ, Yomiuri

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News