Νορβηγία: Οι αρχές κατάσχεσαν 800 κιλά κοκαΐνης στο Όσλο - Δεν έγιναν συλλήψεις

Κόσμος
Νορβηγία: Οι αρχές κατάσχεσαν 800 κιλά κοκαΐνης στο Όσλο - Δεν έγιναν συλλήψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την κατάσχεση περίπου 800 κιλών κοκαΐνης, που εντοπίστηκε σε φορτίο με φρούτα στο Όσλο

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει ποτέ στη Νορβηγία», τόνισε η αρχηγός της αστυνομίας του Όσλο, Γκρέτε Λιν Μέτλιντ, σε συνέντευξη Τύπου. Συμπλήρωσε ότι οι έμποροι ναρκωτικών εκτιμάται πως θα κέρδιζαν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (σ.σ. δεκάδες εκατομμύρια ευρώ) από την πώληση των ναρκωτικών.

Η επιχείρηση της νορβηγικής αστυνομίας που οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση της κοκαΐνης, έγινε αυτήν την εβδομάδα σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία της πρωτεύουσας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η Γκρέτε Λιν Μέτλιντ είπε ότι, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η κοκαΐνη δεν προοριζόταν για την «αγορά» της Νορβηγίας, μιας χώρας με πληθυσμό 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πριν από λίγες ημέρες, γερμανοί τελωνειακοί και αστυνομικοί είχαν κατασχέσει στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου σχεδόν 1.200 κιλά κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένη σε φορτίο με μπανάνες από τη Λατινική Αμερική. Ενημέρωσαν τότε τους νορβηγούς ομολόγους τους ότι από την έρευνα προέκυψε πως ένα ανάλογο φορτίο είχε σταλεί στη χώρα τους.

Η ποσότητα της κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο Όσλο είναι διπλάσια εκείνης που έχουν κατασχέσει αθροιστικά οι νορβηγικές αρχές την τελευταία πενταετία.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News