Έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής "Antiques Roadshow"

Κόσμος
Έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής "Antiques Roadshow"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Του πιο γνωστού εν ζωή καλλιτέχνη της Βρετανίας και ότι η αξία του ανέρχεται σε 30.000 αγγλικές λίρες

Πίνακας ζωγραφικής που δημιούργησε ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ στην αρχή της καριέρας του ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του βρετανικού τηλεοπτικού προγράμματος «Antiques Roadshow» του BBC.

Η εκπομπή παρουσιάζει εκτιμητές να ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου για να εκτιμήσουν συλλεκτικά αντικείμενα και αντίκες που φέρνουν οι κάτοικοι. Ο ιδιοκτήτης του έργου που απεικονίζει πράσινα χωράφια το έδειξε στους ειδικούς της εκπομπής ελπίζοντας ότι θα αποκαλυφθεί κρυμμένος θησαυρός.

Τελικά ο κάτοχος του πίνακα και συντοπίτες του άκουσαν εμβρόντητοι ότι πρόκειται για έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ, του πιο γνωστού εν ζωή καλλιτέχνη της Βρετανίας και ότι η αξία του ανέρχεται σε 30.000 αγγλικές λίρες.

Όπως εξήγησε, ο παππούς του γνώρισε τον Χόκνεϊ, ενώ εργαζόταν σε σιδηροδρομικό σταθμό στο αγγλικό χωριό Τρίμλεϊ Σεντ Μέρι το 1957.

«Ο παππούς μου, Γουάλας είδε δύο νεαρούς καλλιτέχνες στην πλατφόρμα όταν εργαζόταν στον μικροσκοπικό σταθμό. Παρατήρησε τον εξοπλισμό τους και τους κάλεσε και τους πρόσφερε ένα φλιτζάνι τσάι. Τους κάλεσε και στο σπίτι του για γεύμα την Κυριακή, επειδή ζούσαν σε δύσκολες συνθήκες. Πήγαν λοιπόν στο γεύμα της Κυριακής και τους είπε "φέρτε έναν πίνακα" και αγόρασε έναν πίνακα από τον καθένα τους» είπε ο κάτοχος του έργου τέχνης.

«Έναν χρόνο αργότερα διαπίστωσε ότι ένας από τους δύο είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο από Βασιλική Σχολή Καλών Τεχνών» πρόσθεσε.

Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, 85 ετών, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους ζωγράφους της γενιάς του. Ο Βρετανός ζωγράφος, έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο εμβληματικές απεικονίσεις της νότιας Καλιφόρνια του 20ου αιώνα με τα έργα Peter Getting Out of Nick’s Pool (1966) και A Bigger Splash (1967).

Έργα του από τη σειρά "California Dreaming" πωλούνται εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News