Μαζικές απολύσεις από τον Ζούκερμπεργκ

Κόσμος
Μαζικές απολύσεις από τον Ζούκερμπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περικοπή σε 10.000 θέσεις εργασίας στη Meta

Νέο γύρο απολύσεων στη Meta ανακοίνωσε, σήμερα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός θα προβεί στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας, περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της.

«Είναι σκληρό, όμως δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί» εξηγεί ο Ζούκερμπεργκ στην μακροσκελή ανακοίνωση του, στην οποία από τη μία πλευρά πλέκει το εγκώμιο στους ταλαντούχους εργαζομένους της εταιρείας και από την άλλη εξηγεί τα νέα σχέδια.

«Ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να περιμένετε: τους επόμενους δύο μήνες, τα ηγετική στελέχη του οργανισμού θα ανακοινώσουν σχέδια αναδιάρθρωσης που επικεντρώνονται στην απλοποίηση της διοικητικής δομής του οργανισμού μας, στην ακύρωση έργων χαμηλότερης προτεραιότητας και στη μείωση των ποσοστών προσλήψεων» τόνισε ο Ζούκερμπεργκ σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook.

Με βάση αυτά το συνολικό προσωπικό θα μειωθεί περαιτέρω κατά 10.000 άτομα, ενώ θα «κλείσουν» κι άλλες 5.000 κενές θέσεις εργασίας, καθώς δεν πρόκειται να καλυφθούν.

Στο μήνυμά του, ο Ζούκερμπεργκ υποστήριξε πως το 2023 θα είναι «έτος αποτελεσματικότητας» και πως η εταιρεία στοχεύει να κάνει πιο απλή την οργάνωσή της καταργώντας πολλαπλά επίπεδα διοίκησης.

Ο νέος γύρος απολύσεων ακολουθεί έναν προηγούμενο γύρο περικοπών, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο και αφορούσε πάνω από 11.000 εργαζομένους.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκουν επίσης το Instagram και το WhatsApp, παρουσίασε επιβράδυνση στα διαφημιστικά της έσοδα, με αποτέλεσμα να καταγράψει για πρώτη φορά το 2022 μείωση των ετήσιων πωλήσεών της.

Ο αριθμός των εργαζομένων του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε κατά 30% το 2020, το πρώτο έτος της πανδημίας και στη συνέχεια κατά 23% το 2021. Μέχρι τη στιγμή που η Meta άρχισε να καταργεί θέσεις εργασίας τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία είχε περισσότερους από 87.000 υπαλλήλους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News