Έργο τέχνης που δόθηκε από τον Banksy σε συγκρότημα για να αλλάξει το όνομά του πωλείται σε δημοπρασία(vid)

Κόσμος
Έργο τέχνης που δόθηκε από τον Banksy σε συγκρότημα για να αλλάξει το όνομά του πωλείται σε δημοπρασία(vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο "Brace Yourself!" φιλοξενείται έως αύριο στη βιτρίνα του Hard Rock Cafe στο Λονδίνο

Μουσικό συγκρότημα, το οποίο απέκτησε πίνακα από τον Banksy πριν από μια δεκαετία ως αντάλλαγμα για την αλλαγή του ονόματός του ανακοίνωσε ότι θα πωλήσει το έργο τέχνης επειδή «ο κόσμος θα πρέπει να μπορεί να το δει».

Το έργο τέχνης σε καμβά «Brace Yourself!», το οποίο έχει το ίδιο όνομα με το ροκ συγκρότημα, εκτέθηκε στο Λονδίνο πριν από την πώλησή του στις ΗΠΑ αργότερα εντός του μήνα.

Το έργο, το οποίο, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien's εκτιμάται ότι μπορεί να πωληθεί στην τιμή των 504.906 έως 673.208 αγγλικών λιρών, βρίσκεται στην κατοχή του ροκ συγκροτήματος από το 2010.

O Βρετανός καλλιτέχνης της street art δημιούργησε το ασπρόμαυρο έργο, στο οποίο απεικονίζεται ο Θάνατος σε συγκρουόμενο αυτοκίνητο και το έδωσε στο συγκρότημα - που τότε ονομαζόταν Exit Through The Gift Shop – ως αντάλλαγμα για να αλλάξει το όνομά του λόγω προβλημάτων πνευματικών δικαιωμάτων με το υποψήφιο για Όσκαρ ομότιτλο ντοκιμαντέρ του καλλιτέχνη του 2010.

Ο κιθαρίστας του γκρουπ Μαρκ Άτκινσον είπε ότι το έργο είναι μέρος της ιστορίας των «Brace Yourself!» και ότι «οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να το δουν… είτε σε ένα Μουσείο, είτε στην κατοικία ιδιώτη».

Όπως εξήγησε δεν ήταν απαραίτητα το κόστος φύλαξης που οδήγησε στην πώληση, αλλά ήταν ένα έναυσμα γιατί θα έπρεπε το έργο να αποθηκευθεί και να καταβάλλεται χρηματικό ποσό για την ασφάλισή του.

Το έργο «Brace Yourself!» φιλοξενείται έως αύριο στη βιτρίνα του Hard Rock Cafe στο Λονδίνο.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου από τον οίκο Julien’s στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λος Άντζελες και διαδικτυακά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News