Έκλεψε πάνω από 1.000 αδημοσίευτα χειρόγραφα γιατί ήθελε να διαβάζει βιβλία προτού εκδοθούν!

Κόσμος
Έκλεψε πάνω από 1.000 αδημοσίευτα χειρόγραφα γιατί ήθελε να διαβάζει βιβλία προτού εκδοθούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φίλιπο Μπερναντίνι είπε ότι δεν διέρρευσαν ποτέ τα χειρόγραφα που απέκτησε, αλλά «ήθελε να τα κρατήσει κοντά του και να είναι ένας από τους λίγους που θα τα χαρούν, προτού καταλήξουν σε βιβλιοπωλεία»

Πρώην υπάλληλος εκδοτικού οίκου, ο οποίος έκλεψε χειρόγραφα βιβλίων των Μάργκαρετ Άτγουντ, Σάλι Ρούνεϊ και Ίαν ΜακΓιούαν, υποστήριξε ότι είχε «διακαή επιθυμία» να αισθανθεί ως επαγγελματίας στον τομέα των εκδόσεων και δεν είχε σκοπό να προωθήσει για κυκλοφορία τα κλοπιμαία.

Ο Φίλιπο Μπερναρντίνι ομολόγησε τον Ιανουάριο την ενοχή του για απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα για την κλοπή περισσότερων από 1.000 χειρογράφων.

Ο Μπερναντίνι εργαζόταν ως συντονιστής δικαιωμάτων στο Λονδίνο, στον οίκο Simon & Schuster, ο οποίος δεν εμπλέκεται σε κανένα από τα αδικήματά του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

Ο Μπερναντίνι προσποιήθηκε ότι ήταν ατζέντης ή εκδότης μέσω email για να αποκτήσει μυθιστορήματα και άλλα έργα από συγγραφείς και τους εκπροσώπους τους.

Σύμφωνα με το The Bookseller, με βάση δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο Φίλιπο Μπερναντίνι είπε ότι δεν διέρρευσαν ποτέ τα χειρόγραφα που απέκτησε, αλλά «ήθελε να τα κρατήσει κοντά του και να είναι ένας από τους λίγους που θα τα χαρούν, προτού καταλήξουν σε βιβλιοπωλεία».

Σε δήλωσή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι ένιωσε μια «ιδιαίτερη και μοναδική σύνδεση με τον κάθε συγγραφέα, σχεδόν σαν να ήταν ο επιμελητής του βιβλίου» όταν διάβαζε κάποια από τα χειρόγραφα.

Αναφερόμενος λεπτομερώς στο σχέδιό του να αποκτήσει τα χειρόγραφα, ο Μπερναρντίνι είπε ότι «είδε να διανέμονται σε συντάκτες, ατζέντηδες ή ακόμα και σε άτομα εκτός του κλάδου» και αναρωτήθηκε γιατί δεν μπορούσε και ο ίδιος να τα αποκτήσει.

«Γιατί το έκανε; Γιατί κάποιος να καταβάλει τέτοιες προσπάθειες για να αποκτήσει τόσα πολλά αδημοσίευτα χειρόγραφα και μετά να μην κάνει τίποτα με αυτά; Να μην τα πουλήσει. Να μην τα δημοσιεύσει. Δεν επιδιώκει να πλουτίσει από αυτά;» ανέφερε η συνήγορος του Μπερναρντίνι, Τζένιφερ Μπράουν σε αίτηση προς το δικαστήριο.

«Ήθελε να διαβάζει βιβλία προτού εκδοθούν», εξήγησε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News