Αφγανιστάν: Κυβερνήτης των Ταλιμπάν σκοτώθηκε σε επίθεση καμικάζι

Κόσμος
Αφγανιστάν: Κυβερνήτης των Ταλιμπάν σκοτώθηκε σε επίθεση καμικάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βία στο Αφγανιστάν έχει μειωθεί σημαντικά μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν, ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαλχ, στο βόρειο Αφγανιστάν, γνωστός για τον αγώνα του εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση που πραγματοποίησε ένας καμικάζι στα γραφεία του στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Ο Μοχαμάντ Νταγούντ Μουζάμιλ είναι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Ταλιμπάν που δολοφονείται αφότου αυτοί οι τελευταίοι επέστρεψαν στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021.

Ο φόνος του σημειώνεται την επομένη της συνάντησής του με υψηλόβαθμούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που είχαν φθάσει στην επαρχία Μπαλχ για να συζητήσουν ένα σημαντικό σχέδιο άρδευσης στο βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Η βία στο Αφγανιστάν έχει μειωθεί σημαντικά μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, όμως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από πέρυσι, καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για φονικές επιθέσεις, κάποιες εναντίον αμάχων και άλλες εναντίον δυνάμεων ασφαλείας των Ταλιμπάν.

«Δύο πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Μοχαμάντ Νταγούντ Μουζάμιλ, ο κυβερνήτης της Μπαλχ, σκοτώθηκαν σε έκρηξη σήμερα το πρωί στις 09:00», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπαλχ.

«Πρόκειται για μια επίθεση καμικάζι. Δεν έχουμε πληροφορίες για το πώς ο καμικάζι έφθασε στο γραφείο του κυβερνήτη», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης σκοτώθηκε «από τους εχθρούς του ισλάμ», έγραψε από την πλευρά του στο Twitter ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

Δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να τραβήξουν φωτογραφίες, ανέφερε ένας αντιποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο της έκρηξης, όπου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις ασφαλείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News