Μπανγκλαντές: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε κατοικίες σε καταυλισμό προσφύγων

Κόσμος
Μπανγκλαντές: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε κατοικίες σε καταυλισμό προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρκαγιά κατέστρεψε κατοικίες σε καταυλισμό προσφύγων Ροχίνγκια στο Cox's Bazar

Μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε καταυλισμό για πρόσφυγες Ροχίνγκια στο Μπανγκλαντές κατέστρεψε κατοικίες και στήλες πυκνού μαύρου καπνού υψώθηκαν πάνω από την περιοχή σήμερα προτού τεθεί υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Camp 11 της Cox's Bazar, μιας νοτιοανατολικής μεθοριακής περιοχής όπου ζουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες Ροχίνγκια. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες έφυγαν για να γλιτώσουν από την καταστολή του στρατού στη Μιανμάρ το 2017, και η πυρκαγιά έκανε μερικούς από αυτούς και πάλι άστεγους.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια εκτίμηση για τις ζημιές όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες», δήλωσε ο Ραφικούλ Ισλάμ, πρόσθετος αστυνομικός διευθυντής στο Cox's Bazar.

Πρόσθεσε πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και πως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της υπηρεσίας για τους πρόσφυγες βρίσκονται στο σημείο. Ο Φαρούκ Άχμεντ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, δήλωσε πως δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Κανένας από τους δύο αστυνομικούς αξιωματούχους δεν έδωσε κάποια εκτίμηση για τον αριθμό των κατοικιών που καταστράφηκαν.

«Δεν μπόρεσα να σώσω τίποτα. Όλα έγιναν στάχτη. Πολλοί έμειναν άστεγοι. Δεν ξέρω τι πρόκειται να μας συμβεί», δήλωσε ο 40χρονος πρόσφυγας Σελίμ Ούλαχ, πατέρας έξι παιδιών.

«Όταν ήμασταν στη Μιανμάρ αντιμετωπίζαμε πολλά προβλήματα... τα σπίτια μας καίγονταν», είπε. «Τώρα αυτό συμβαίνει ξανά».

Τέτοιες πυρκαγιές είναι συχνές στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Cox's Bazar. Μεγάλη πυρκαγιά τον Μάρτιο 2021 είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 15 προσφύγων και την καταστροφή τουλάχιστον 10.000 κατοικιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News