Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην Αφρική

Κόσμος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην Αφρική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αφρική, με σταθμούς ταραγμένες πρώην αποικίες της Γαλλίας στην περιοχή του Σαχέλ όπου το αντιγαλλικό αίσθημα αυξάνεται

Ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε απόψε στην πρωτεύουσα της Γκαμπόν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αφρική, με σταθμούς ταραγμένες πρώην αποικίες της Γαλλίας στην περιοχή του Σαχέλ όπου το αντιγαλλικό αίσθημα αυξάνεται.

Αμέσως μετά την άφιξή του στη Λιμπρεβίλ, ο Μακρόν μετέβη στο προεδρικό μέγαρο όπου ο ομόλογός του Αλί Μπονγκό παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του γάλλου προέδρου.

Αύριο Πέμπτη, ο πρόεδρος της Γαλλίας θα παραστεί σε σύνοδο για την προστασία των δασών στη λεκάνη του ποταμού Κονγκό, παρουσία δώδεκα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από την περιοχή.

Πρόκειται για το 18ο ταξίδι του Μακρόν στην Αφρική από το 2017, αλλά για την πρώτη επίσκεψη γάλλου προέδρου στην Γκαμπόν μετά από εκείνη του Νικολά Σαρκοζί το 2010.

Μετά την Γκαμπόν, ο πρόεδρος της Γαλλίας θα επισκεφθεί την Ανγκόλα, το Κονγκό-Μπραζαβίλ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, προτού επιστρέψει στο Παρίσι το πρωί της Κυριακής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News