Με εκχιονιστικά ανοίγουν τους δρόμους στη Μαγιόρκα, όπου πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα χιόνια

Κόσμος
Με εκχιονιστικά ανοίγουν τους δρόμους στη Μαγιόρκα, όπου πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα χιόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ζητάμε από τους κατοίκους να μην βγαίνουν έξω για να πάνε στα χιόνια, είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια."

Επί ποδός βρίσκονται σήμερα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Μαγιόρκα για να βοηθήσουν τους δεκάδες οδηγούς αυτοκινήτων που εγκλωβίστηκαν στα… χιόνια, ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός για αυτό το νησί των συνήθως ηλιόλουστων Βαλεαρίδων.

«Ζητάμε από τους κατοίκους να μην βγαίνουν έξω για να πάνε στα χιόνια, είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες να λειτουργήσουν για να διασώσουμε τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί» ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση των Βαλεαρίδων, οι τοπικές αρχές, σε συνεργασία με τις δυνάμεις ασφαλείας, προσπαθούν να φτάσουν στο καταφύγιο Κούμπερ, στο Φοντ δελ Νογκέρ και στον δρόμο του Σα Καλόμπρα για να απεγκλωβίσουν όσους παραμένουν ακόμη εκεί.

Τρία ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, ενώ 90 στρατιώτες της Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (UME) ανοίγουν τους δρόμους με εκχιονιστικά, ένα θέαμα πρωτοφανές για το νησί.

Η Μαγιόρκα, το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, χτυπήθηκε σκληρά από τη θύελλα Τζουλιέτ που έπληξε την Ισπανία. Το χιόνι έφτασε μέχρι τις παραλίες αλλά στην Τραμουντάνα, την οροσειρά στο βόρειο τμήμα του νησιού, το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (Aemet). Περίπου 100 άνθρωποι κατέφυγαν στο μοναστήρι του Λιουκ και οι τοπικές αρχές χρειάστηκε να ανοίξουν τον δρόμο μέχρι εκεί για να τους απεγκλωβίσουν.

https://twitter.com/RTVEBalears/status/1630961804972113920

Στην κεντρική Ισπανία, χιόνια έπεσαν στη Βαρκελώνη, το Σαν Σεμπαστιάν και τις κεντρικές περιοχές, όπου η θερμοκρασία υποχώρησε στους -10 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News